Even som er lillebroren til Mari og Marte som er med på kombinertlandslaget, viste gode skiferdigheter da han kapret en sølvmedalje på den såkalte kombicrossen. Det var ikke mye som manglet på at han havnet på det øverste trinnet på seierspallen og fikk med seg en gullmedalje. Lund Leinan gjorde også en god figur på normalprogrammet hvor han spurtet om femteplassen.

-Jeg hadde helst sett at jeg avgjorde den duellen til min fordel. Men jeg er ikke i min aller beste langrennsform for øyeblikket, sa en forkjølet Even til Arbeidets Rett.

Forkjølelsen kom for ei ukes tid siden og på det mest ubeleilige tidspunktet ettersom Hovedlandsrennet og vinterens store mål var rett rundt hjørnet. Den eneste lokale kombinertutøveren var forberedt på at det bare kunne bli hopping da han pakket og reiste sørover.

Har hatt fin utvikling

-Jeg bestemte meg for å gå og tar forhåpentligvis ikke skade av det, sa Even som gikk kombinert langrenn både fredag og lørdag. Startutgangspunktet var basert på det som han presterte i torsdagens hopprenn. Lund Leinan deltok også i spesialhopprennet i Lierberget på lørdag. Det ble derfor et hektisk hovedlandsrenn på ungdomsskoleeleven som merket at han var forkjølet og et godt stykke unna sin aller beste langrennsform.

I hoppbakken merket ikke Even Lund Leinan så mye til forkjølelsen som nok har sluppet taket når han skal konkurrere neste gang. Even som fyller 15 år i starten av april har lyst til å fortsette kombinertsatsingen når han om godt og vel ett år er ferdig i tiende klasse. Det kan godt hende at han gjør det samme som søstrene og flytter til Trondheim for å kombinere videre utdanning og kombinert. Kort og godt fordi det der er et veldig bra tilbud

I vinter har den ferske sølvvinneren deltatt i flere renn i den såkalte rekruttcupen selv om han i utgangspunktet er ett år for ung til å konkurrere i den settingen. Even har klart seg bra og hatt flere fine opplevelser i RC-cupen som er en slags norgescup i kombinert for yngre utøvere.