Pass på sikkerheten når Sommertoget kommer til en stasjon nær deg!

SOMMERTOGET: Toget startet sitt besøk i Fjellregionen på Alvdal. Lørdag står Røros for tur.

SOMMERTOGET: Toget startet sitt besøk i Fjellregionen på Alvdal. Lørdag står Røros for tur. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bane Nor løfter fram publikumssikkerheten når Sommertoget er på sporet med NRK om bord.

DEL

Fredag ankom Sommertoget Alvdal, der det står til lørdag. Deretter fortsetter ferden videre til Røros.

– Lørdag kommer NRKs sommertog til Røros. Det er ventet stor publikumstilstrømning og mye aktivitet på stasjonen når det 249 meter lange toget kommer. Etter å ha vært innom 13 sendestasjoner, og med en rekke kortere stopp undervegs på den to måneder lange reisen gjennom Norge er Bane Nor godt fornøyd med publikums respekt for sikkerhetstiltakene langs togsporet og på stasjonene, skriver jernbaneselskapet i en pressemelding.

Snart kommer Sommertoget til Fjellregionen! 

På Røros blir det lokale arrangementer gjennom dagen, og både Reiseradioen og NRK Super er på plass. Det blir også direktesendte Sommeråpent-programmer.

– Om kveldene blir stasjonen en publikumsarena litt utenom det vanlige, der sikkerhetstiltakene fra Bane Nor og NSB skal bli litt lettere å få øye på, skriver Bane Nor videre.

Det er satt ut informasjonsplakater på stasjonene, og det deles ut brosjyrer med noen enkle togvettregler der publikum får beskjed om å ta hensyn til annen togtrafikk enn Sommertoget.

– Det er strengt forbudt og forbundet med livsfare å gå i togsporet eller å krysse sporet, advarer Ellen Rindal, som er Bane Nors prosjektleder for sikkerheten rundt Sommertoget.

– Selv om det er en selvfølge at publikum og reisende må respektere informasjonsskilt og sperringer og følge anvisninger fra vaktpersonell, så er det god grunn til å minne om disse for at Sommertoget skal bli en sikker folkefest, sier hun.

Bane Nor regner også med at mange vil stille med plakater, bannere eller store flagg når de ønsker toget velkommen. Bane Nor understreker at de synes dette er hyggelig, men at det er forbudt å henge slike ting på strømmaster og bruer over togsporet.

– Gjennom kjøreledningene går det 16.000 volt, og da sier det seg selv at lange stenger, ballonger eller andre ting som lett kan komme i kontakt med strømførende ledninger utgjør en stor risiko, opplyser Bane Nor.

Men ...? I kampen for elektrifisering av Rørosbanen er det nok mange som hadde blitt glade om de plutselig så en kjøreledning.

Lokalbefolkningen i Rettens primære nedslagsfelt må nok heller glede seg over den legendariske brummelyden fra Di 4-diesellokomotivet som trekker Sommertoget på Rørosbanen. I loket sitter det en motor fra General Motors med 3.330 hk. Så det så.

Retten rapporterer direkte fra Sommertogets besøk:

TLF: 906 62 117 E-post: redaksjonen@retten.no

Til live-dekningen
Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken