Gå til sidens hovedinnhold

Denne sparken har du kanskje ikke sett på en stund?

Artikkelen er over 4 år gammel

To stor-sparker på torget når Sommertoget kommer tirsdag.

Sparken som en gang i tida var verdens største spark, ser ut som en lillebror sammenlignet med storsparken foran Rådhuset på Tynset.

Men nå har den tidligere storsparken, som altså fremstår som noe vi kan kalle mellomstor, kommet til heder og verdighet igjen. Den er ute på en luftetur og er plassert ved siden stasjonen på Tynset. Som ikke er jernbanestasjon lenger - men restaurant og pub.

Det er mye som ikke er som det var - men det som er helt sikkert er at NRKs sommertog ruller inn på stasjonsområden i ettermiddag, klokken 14.40. Denne ukes programleder er hedmarkingen Helle Therese Kongsrud.

Fra klokken 12 er det full aktivitet på og rundt  torget, som har vært sperret av for trafikk siden mandag kveld.

Men før toget kommer til Tynset, skal det en tur nordover til Glåmos, Reitan, Ålen og Haltdalen.

Fra 11.50 til 12.02 blir det stopp på Glåmos, og fra 12.19 til 12.24 er det Reitan som er stedet. Her opptrer Ålen spell og dans.

En fem minutter lang togstopp i Ålen blir det deretter, fra klokken halv ett. Da er det bare om å gjøre for alle ålbygger og andre som er i nærheten å møte opp på stasjonen for å hilse på Sommertoget.

Ferden går videre til Haltdalen, og klokken kvart på ett tirsdag blir det stopp her. I løpet av det 25 minutter lange oppholdet rekker Holtaalske Skiløpercompagnie å saluttere, Polkagrisan skal spille, og general Armfeldt kommer til hest.

Et klenodium av en skinnesykkel kan publikum også få se når sommertoget kommer til Haltdalen.

Mandag står Sommertoget i ro – men tirsdag er det klart for ny togfest i Fjellregionen 

Retten rapporterer direkte fra sommertog-besøket i Fjellregionen:

Kommentarer til denne saken