Gå til sidens hovedinnhold

NRK utvider antall stopper med Sommertoget

Artikkelen er over 4 år gammel

Også Tolga og Os får sendetid.

- Tolga og Os kommuner har fått en gledelig melding om at også vi får ta del i sommertogets sending, og da i litt større grad enn at vi bare er steder de kjører forbi. Lørdag 15.juli vil sommertoget stoppe 30 minutterpå Tolga og 25 minutter på Os i tidspunktet mellom klokka 12 og 14. Det legges opp til sending fra begge steder, meddeler ordførerne Runa Finborud og Ragnhild Aashaug.

Det var tidlig klart at Alvdal, Røros og Tynset skulle får besøk av Sommertoget fra NRK.

Les mer: NRK Sommertoget stopper i Alvdal, Røros og Tynset - NRKs Sommeråpent på Rørosbanen neste sommer

- Dette er verdifull reklame for kommunene våre, og vi er svært glade for at NRK tar seg tid til å stoppe for å få med seg noe av det vi har å by på, sier Aashaug og Finborud.

Det er lagt opp til flere stopper langs hele banen, men de fleste stedene har stopper på ca 10 minutter.

- Grunnen til at vi får så  lange stopper vet vi ikke, men vi velger jo sjølsagt å tro at de har funnet ut at vi er interessante steder som kan by på god tv-underholdning. Vi vet ikke mye om rammene enda, men vi har fått bekreftet at det det blir sending fra den tiden de stopper, og at noe av det kan bli med i en oppsummering av dagnes togtur i en egen kveldssending, sier de to.

Derfor må de nå kaste seg rundt og sette sammen et program der de kan få vist frem noe av alt det fine de har å by på.

Og det gjør vi gladelig! TV-sendinga vil nok måtte gå fra stasjonsområdet, uten at vi vet det helt for sikkert. Avstanden derfra  må i tilfelle være svært liten. Vi utfordrer hele kommunen til å komme med ideer og tips til oss, om hva de mener må være med og om noen vil være med å by på seg sjøl, sier de to ordførerne.

Så håper de jo sjølsagt at flest mulig folk er tilgjengelig og vil bli med på ei tv-sending, om ikke annet som publikum. For Tolga sin del så ble det sendt inn mange innspill til da sommertoget skulle velge hovedstopp, så det er noe å hente opp fra det.

- På Dølmotunet er det vinndag og håndverksdag denne dagen, og jeg håper at vi kan bruke noe av det som ei ramme.For Os sin del er det åpent enda, noen ideer er satt ned på papiret, men vi ønsker svært gjerne gode ideer og bidrag, sier de to.

Kommentarer til denne saken