Klokka 13 søndag ringer kirkeklokkene over hele landet for fred. Dette er en sjelden markering som kun benyttes i sjeldne tilfeller, opplyser Den norske kirke.

– Nå er det en så alvorlig krise at det er tid for å bruke et spesielt virkemiddel. Vi er sjokkert over krigshandlingene i Ukraina, og det blir verre dag for dag. Mennesker flykter fra hus og hjem for å berge livet. Det er forferdelig å se alt som blir ødelagt, både menneskeliv, relasjoner og materielle verdier. Klokkene ringer for fred, skriver Den norske kirke i en pressemelding.

Kirken skriver videre at de fordømmer angrepet i Ukraina, og at kirkeklokkene vil ringe i sju minutter søndag. Samtidig fordømmer et samlet bispekollegium i Den norske kirke krigen, skriver Vårt Land. De ønsker også ukrainere i nød velkommen.

– Nå som flyktningsituasjonen har utviklingen seg så drastisk, ville vi bruke denne anledningen til å sende et signal i solidaritet til de som har kommet til Norge – og ønske de velkommen, sier preses Olav Fykse Tveit i Den norske kirke til avisa.

(©NTB)