Tar med seg "Bergfolkets julefred" til storbyfolket

KLAR FOR JULEKONSERTER: Kirsti Sæter og Vegar Dahl er klar for en ny turné med "Bergfolkets julefred". Det tredje medlemmet av Sønvis, Jo Ryen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

KLAR FOR JULEKONSERTER: Kirsti Sæter og Vegar Dahl er klar for en ny turné med "Bergfolkets julefred". Det tredje medlemmet av Sønvis, Jo Ryen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I år tar gruppa Sønvis med seg "Bergfolkets julefred" også til Trondheim. I Dokkhuset på Solsiden skal storbyfolk få en smak av lokal julemusikk sammen med klassiske julelåter.

- Vi har ikke opptrådt i Trondheim med dette programmet før, så det blir litt skummelt. Konkurransen fra DDE-jul, Åge-jul og Vårres Jul er tøff, medgir Kirsti Sæter.

Dette er 3. året at gruppa Sønvis framfører "Bergfolkets julefred". I tillegg til å besøke Trondheim skal Sønvis med gjester også holde konserter i Alvdal kirke, i Kulturkirken Jakob i Oslo og selvsagt i Røros kirke.

- Konserten på Røros er utsolgt for lengst, og vi håper at mange besøker oss på de andre stedene, sier Vegard Dahl.

Nye medspillere i år

Sammen med Kirsti Sæter og Jo Ryen utgjør han gruppa Sønvis. I år har de i tillegg fått med seg Hans Fredrik Jacobsen, Olav Kjernmoen og Ole Anders Feragen på laget.

- Dette er allsidige og dyktige musikere som vi gleder oss til å spille sammen med, sier Kirsti.

På repertoaret står som vanlig lokale og nasjonale julesalmer og julesanger. Sønvis har hentet innslag fra folketoneskatten og tonesatte dikt av lokale tekstforfattere. Det blir tekstopplesning og mer til som de håper byr publikum et pusterom og en opplevelse av julefred i førjulstida.

- Vi tar med oss en del av repertoaret fra i fjor. Noen av sangene har vi skrevet nye tekster til. Jo har også laget en ny melodi til teksten "Stjernenatt" av Bjørn Øyan. Bergfolkets julemelodi er selvsagt med sammen med mer tradisjonelle julelåter, forteller Vegar.

Turneen starter med konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo onsdag 5. desember. Neste stopp er Røros kirke fredag 7. desember før turen går videre til Alvdal lørdag 8. desember. Søndag 9. desember inntar ensemblet Dokkhuset i Trondheim. Dette er et populært konsertlokale på Solsiden.

- Vi ble svært godt mottatt i Oslo i fjor, og håper også på bra oppslutning rundt konserten i Trondheim. Det er veldig mange der som har en tilknytning til Nord-Østerdalen og Røros, poengterer Sæter.

Som medgir at å turnere med julekonserter ikke er noe alle blir rike av.

- At vi klarer å selge alle billettene i Røros kirke er viktig. Da får vi også muligheten til å sette opp julekonserten andre steder. Det ønsker vi fortsatt å gjøre i åra framover.Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken