Sp-Greni og Sp-Mehl spør om små kommuner

Både Heidi Greni og Emilie Enger Mehl spør kommunal- og modernieringsministeren om de små kommunene.

DEL

Heidi Greni representerer Sør-Trøndelag på Stortinget, mens Emilie Enger Mehl representerer Hedmark. Begge er hjemmehørende i Senterpartiet, og begge har nå stilt spørretimespørsmål til kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup fra Høyre.

Heidi Greni bruker sin egen hjemkommune Holtålen som eksempel:

– Statsråden skrev i innlegg i Adresseavisen 21. februar at det fortsatt er for mange små kommuner, og peker spesifikt på kommuner med under 3000 innbyggere. Sør i Trøndelag har kommunene Osen, Rennebu, Holtålen, Tydal og Rindal færre enn 3000 innbyggere. Mener statsråden disse kommunene må slå seg sammen med én eller flere nabokommuner?, spør Heidi Greni.

Hennes politikerkollega Emilie Enger Mehl stiller sitt spørsmål med en miljøvri, og også hun viser til det samme innlegget i Adresseavisen:

– Den 21. februar skrev statsråden i Adresseavisen at kommunereformen må fortsette. Han mener blant annet at Kommune-Norge står overfor store utfordringer fordi klimaendringene skal begrenses og bærekraftmålenes skal nås. Han skriver videre: «120 kommuner har færre enn 3000 innbyggere. For mange av dem er utfordringene ikke et fremtidsscenario. Det er en realitet».

– På hvilken måte er små kommuner til hinder for å løse klimautfordringene, og hvordan mener statsråden at kommunesammenslåing vil redde klimaet?, spør Mehl.

Artikkeltags