Spangen får Røros kommunes kulturpris: - Formidler av et spesielt kaliber

KULTURPRIS: Amund Spangen fikk utdelt Røros kommunes kulturpris for 2020 for sitt mangeårige arbeid med bevaring, formidling og innsamling av kunnskap om kulturminner i Nord-Østerdalen og Røros-bygdene.

KULTURPRIS: Amund Spangen fikk utdelt Røros kommunes kulturpris for 2020 for sitt mangeårige arbeid med bevaring, formidling og innsamling av kunnskap om kulturminner i Nord-Østerdalen og Røros-bygdene. Foto:

- Arbeidet mitt har på sett og vis vært et mangeårig dugnadsarbeid hvor jeg har fått mye hjelp og støtte. Med denne pengeprisen skal til sommers legge ut på nye turer og forske videre, sa Amund Spangen i sin takketale.

DEL

Prisen ble delt ut av Røros-ordfører Isak V. Busch i etterkant av Spangen og Jon Brænne sitt Martnasforedrag om dekorasjonsmaling i Nord-Østerdalen og Røros-bygdene.

Her er ordførerens begrunnelse for Spangens tildeling:

"Amund er en svært kunnskapsrik og allsidig formidler. Gjennom flere tiår har han dokumentert kulturminner, ulike kulturuttrykk, mattradisjoner, dekorasjonsmaling, gårds- og bygningshistorie, håndverk, redskaper og livsvilkår og samfunnsliv i Røros og kommunene i Nord-Østerdalen. Lista er lang! Amund har også delt raust av denne kunnskapen. Museumsinstitusjoner og andre fagmiljøer lokalt, regionalt og nasjonalt har fått nyte godt av dette. Men også lekfolk – og det synes jeg er viktig!

Disse evnene til å spre kunnskap både blant fagfolk og lekfolk vitner om at vi her har å gjøre med en formidler av helt spesielt kaliber, og det takker vi deg for.

Arbeidet Amund har gjort har stor verdi i både samtid og framtid, og svært mye av arbeidet gjøres ut ifra idealisme og interesse, og et brennende ønske om at kunnskap om vår kulturhistorie skal deles med folk flest og formidles til nye generasjoner

Amund Spangen har gjort, og gjør fortsatt, en fremragende jobb innenfor dokumentasjon og formidling av vår felles kulturarv, og Røros kommune gratulerer med velfortjent pris. Kulturprisen består av et diplom og 15 000 kroner."

ERFAREN: Amund Spangen har blitt en erfaren formidler gjennom sitt mangeårige arbeid. Pengeprisen vil han bruke på nye turer og mer arbeid med sitt kunnskapsfelt.

ERFAREN: Amund Spangen har blitt en erfaren formidler gjennom sitt mangeårige arbeid. Pengeprisen vil han bruke på nye turer og mer arbeid med sitt kunnskapsfelt. Foto:

FOREDRAG: Jon Brænne og Amund Spangen sitter tilsammen med en enorm kunnskap om kulturminner, dekorasjonsmaling og byggetradisjoner, til glede for en nesten fullsatt sal på Rørosmuseet under foredraget de holdt sammen under Martnan.

FOREDRAG: Jon Brænne og Amund Spangen sitter tilsammen med en enorm kunnskap om kulturminner, dekorasjonsmaling og byggetradisjoner, til glede for en nesten fullsatt sal på Rørosmuseet under foredraget de holdt sammen under Martnan. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags