Åpner gårdsbruket for besøk

Øyvind og Irene Hodal åpner gårdsbruket sitt for besøk under Spekematfestivalen.

Øyvind og Irene Hodal åpner gårdsbruket sitt for besøk under Spekematfestivalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Øyvind og Irene Hodal (33) har god erfaring fra «inn på tunet» der gårdsbruket har blitt benyttet i omsorgsarbeid. Nå skal det unge ekteparet åpne farmen sin også under spekematfestivalen.

DEL

NB! Endring fra opprinnelig program:

Oppmøte for alle som skal på gårdsbesøk på Landbrukets Hus, Tynset kl 11-11.30 Informasjon og vegledning blir gitt der.

Kontaktperson: Sigurd Hansmoen 97 08 99 09

Har du båret på en drøm om å se hvordan et gårdsbruk i Fjellregionen ser ut, hvilke muligheter som ligger der – og ikke minst, hvordan det drives? Da bør du spisse ørene nå. Under spekematfestivalen har du nemlig en unik mulighet til å få den drømmen til å gå i oppfyllelse. Et ungt ektepar åpner nemlig gårdsbruket sitt for besøk.

Program Norsk Spekematfestival 

- Vi ser igjen fram til å åpne gården vår for besøk, og håper det kommer folk innom fra hele regionen, sier Øyvind Hodal.

Sammen med kona Irene inviterer han folk hjem til gården han driver på Telneset. Når Hodal sier «igjen», sikter han til at de har erfaring med å åpne gården sin fra tidligere. De har nemlig vært på med «inn på tunet-prosjektet».

Dette er skikkelig stas! 

- Det er et prosjekt som vi har hatt veldig god erfaring med, og som ga mer smak, sier Hodal.  

Alle mann på festival!

- Føler nesten et ansvar

Han forteller at de ble forespurt om å åpne gården under festivalen like etter jul, og at de ikke tok lang betenkningstid. 

- Det skulle nesten bare mangle at gården åpnes opp for publikum og stilles til dispensasjon under et slikt arrangement. Som bonde føler jeg nesten at vi har et ansvar for å gjøre det. For å opplyse om hvordan vi bønder egentlig har det, smiler han.

Gårdsbruket til Øyvind og Irene er under omlegging fra tradisjonell til økologisk drift. Ekteparet driver med melk- og kjøttdrift og har ei kvote på henholdsvis 194.000 liter og 10 tonn. I fjøset har de 30 båsplasser for melkeku. I tillegg er det hund, katt og høner på gården. For seks år siden gikk de også tilbake til tradisjonell seterdrift da de kjøpte et seter oppi lia der de bor.

- Vi har mye å by på her på gården, så det er bare å ønske alle hjertelig velkommen innom, avslutter Hodal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken