For andre året på rad arrangerer H.E.G. IL bueskytter-NM i 3D i Galåen. Aldri før har så mange skyttere meldt seg til deltakelse i 3D NM.

Deltagerrekord

- Etter et fantastisk NM i fjor med ny deltagerrekord, så var det spennende å se om det fristet med en tur til Galåen også i år. Det viser seg at vi har fristet rekordmange til å ta turen tilbake, og et godt gjennomført mesterskap i fjor har gjort at vi setter deltagerrekord for andre år på rad, sier leder for bueskyttergruppa, Olav Bukkvoll, i en pressemelding.

Hele 149 skyttere har meldt seg på, og det blir mange piler i omløp helga 1. og 2. september.

Lørdag skal det skytes innledende runder for alle klasser, og løypa går i området rundt lysløypa i Løkkja. 24 mål, fra svartbjørn til litt store veps, skal gi skytterne utfordringer på ulike skyteavstander. Søndag skytes det elimineringsrunder i løypa, før finalene skjer på jordet nedenfor starten på løypa, også i Løkkja.

- Finalene er alltid veldig spennende, og vi oppfordrer publikum om å møte opp og heie fram skytterne, sier en spent Bukkvoll.

Dette er 3D

3D-skyting med bue foregår i en løype i skogen med 24 ulike dyremål. Målene er satt opp på forskjellige avstander, og ingen skyttere vet avstanden. En del av utfordringen ligger i å bedømme denne. Dette er en jaktsimulering, og poeng gis etter hvor pilen treffer på dyret; 10 eller 11 poeng for hjerte, 8 for lunge, og 5 poeng for treff ellers på dyret.

Les også: