På Hodalen Fjellstue er morgenens nyhet at Niklas Dyrhaug stiller til start i dagens Egebergrenn. Det er fint å ha med seg for en ærverdig 50-åring.

Det ventes drømmeforhold og til tross for kalde kuldegrader på morgenen var det jevnt med folk som skulle registrere seg til start allerede i den første morgentimen.

I fjor vant Tore Leren på hjemmebane mot internasjonal motstand

- Alle tidligere vinnere får ei orange jubileumslue til odel og eie, forteller Liv Eide, Harald Jordet, Kirsti Holøyen og Bjørn Aasen fra arrangørklubbene Tolga og Hodalen idrettslag.

Les om Eivind, Jon og Borgar HER: Disse tre har gått alle de 49 første utgavene av Egebergrennet. Nå er de klar for nummer 50

De som har gått 49 ganger før og stiller til sitt 50. i år, får limegrønn lue.

Håpet er at de tar den i bruk umiddelbart, slik at vi alle kan se hvem som er tidligere vinnere og hvem som har gått alle rennene underveis i dag.

Tidligere vinnere er spesielt invitert til å delta og alle feirer med bankett til kvelds.

Arrangørene melder OBS: Det ligger an til å bli et meget raskt føre fra fjellet og ned. Løypa har satt seg skikkelig i kulda. Oppfordrer til å vise hensyn ned lia, og vær obs på konkurranse-løpere ned fra fjellet fra ca 11.35 og utover.

Snøen er i hovedsak fin og tørr, antydning til omdannet noen steder.

Retten følger jubileumsløpet og har en reporter ute i løypa og står sjølsagt ved målgang på Tolga. Det kan ventes rekordtider med dette været og føret.

Niklas Dyrhaug vant Kromgruverennet i fjor.