Oppskriftsmessig fra Tynset-herrene

OPPSKRIFTSMESSIG: Tynset vant oppskriftsmessig kampen mot Meldal. Selv om Meldal skåret det første målet etter kun fem minutter, reduserte Morten Aakerøien for Tynset bare tre minutter senere. Deretter gikk det kun én vei.

OPPSKRIFTSMESSIG: Tynset vant oppskriftsmessig kampen mot Meldal. Selv om Meldal skåret det første målet etter kun fem minutter, reduserte Morten Aakerøien for Tynset bare tre minutter senere. Deretter gikk det kun én vei. Foto:

Tynset-Meldal 4-1 (2-1): Lørdagens kamp mellom Tynset og Meldal på Nytrømoen bød på få overraskelser. Spenningen i kampen varte i omtrent tre minutter. Deretter var det ett lag som dominerte.

DEL

Selv om Meldal skåret det første målet i kampen etter bare fem minutter, varte ikke spenningen lenger enn til det åttende minutt. Da reduserte Tynset ved Morten Aakerøien, som fikk ballen midt inne i boksen etter at Meldals keeper måtte gi retur på et skudd fra Tynset. Etter utligningen var det aldri noen tvil om hvilket lag som hørte til i toppen av fjerdedivisjon. I det 39. minutt skåret Knut Harsjøen. Tynset-spillerne ville egentlig ha et frispark like uten for 16-meteren til Meldal. Dommer Per Johan Hartviksen vinket spillet videre, og ballen havnet hos Harsjøen som dunket ballen knallhardt forbi keeperen. Selv om det ikke kom flere mål i første omgang, var det tydelig at Tynset ledet an i kampen. De spilte bedre, hadde mer ballbesittelse og hadde mer kontroll. I store deler av første omgang var Meldal nesten ikke over midtlinja. Tynset ledet kampen 2-1 etter første omgang.

Andre omgang startet som første sluttet. Tynset fortsatte presset på Meldals banehalvdel. I det 61. spilleminutt skåret Morten Aakerøien nok et mål. 3-1 til Tynset. Skudd fra venstrekanten endte hos Aakerøien etter retur fra keeper. Han plasserte så ballen sikkert forbi alle Meldal-spillerne. Etter dette målet kom Meldal mer inn i kampen, og hadde et par sjanser og hjørnespark uten at det resulterte i noe. I stedet fikk Knut Kleppo Vangen sette et ordentlig punktum med 4-1-målet. Han fikk en forløsende gjennombruddspasning på midten, og forserte resten av Meldal-forsvaret, som ikke klarte å gi han store motstanden. Keeper ble nærmest en rundingsbøye før Vangen satte ballen rolig i nettmaskene. Få mintter senere blåste dommer Hartviksen av kampen. 4-1 til Tynset, som er på vei mot seier i fjerdedivisjon.

Neste kamp er hjemmekampen Tynset-Svorkmo. Den sparkes i gang 13. oktober klokka 14 på Nytrømoen. Dette er den siste hjemmekampen og den nesten siste kampen for sesongen. Den siste kampen er mot Rennebu og går den 20. oktober. Tabellen viser at Svorkmo ligger på tredje siste plass, foran Røros og Meldal. Rennebu ligger på fjerdeplass. Tynset har dermed en god sjanse til å stikke av med seieren i divisjonen.

Røros tapte - men kan få hjelp

Røros sitt A-lag tapte stort borte mot Rennebu lørdag. Rennebu vant tilslutt 10-1. Espen Røistad scoret Røros sitt eneste mål. Det er nå åtte poeng opp til trygg plass med to kamper igjen. Likevel, det kan være en mulighet for at Røros får spille i 4. divisjon neste år. Foreløpig ligger Orkla sitt A-lag an til nedrykk til 4. divisjon. Skjer det, skyves Orkla 2 ned fra dagens 4. divisjon, og Røros kan beholde plassen om de ikke passeres på tabellen av Meldal.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags