Går for deltakerrekord på over 550 i trippelen

KLAR, FERDIG, GÅ: Hessjøen rundt i fjor.

KLAR, FERDIG, GÅ: Hessjøen rundt i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det var i fjor det lille, driftige idrettslaget i Hessdalen satset på renn, ritt og løp i Hessdalstrippelen for første gang. Skirenn og sykkelritt har de arrangert i mange år, men ideen med et løp i tillegg var ny. Det slo godt an og samlet totalt 343 deltakere. Etter to av tre arrangement ligger de godt an til å sette ny rekord i år.

- Vi tar sikte på å runde 550 deltakere totalt i hvert fall, slik det ser ut før tredje og siste runde, Hessjøløpet, som går av stabelen søndag, sier leder i Hessdalen IL, Geir Ingebrigtsvoll.

Hessdalstrippelen består av Hessdalsrennet på ski, Øyungen rundt på sykkel og terrengløpet Hessjøen rundt. Alle tre passer bra både for aktive og trimmere.

- Vi har hatt en veldig fin oppgang i antall deltakere på Hessdalsrennnet, og ikke minst på Øyungen rundt. Så hadde vi Hessjøen rundt med 188 til start i fjor, og det blir flere i år. Det er også spennende om hvem som vinner trippelen, så her håper vi på en flott dag både for deltakere og publikum.

Stillingen er aller mest spennende på spinnesiden der det skiller kun ett poeng.

- I fjor var dameklassen så godt som avgjort før løpsstarten, men det er den langt fra i år. Vi har fått opp tre damer som knives om førsteplassen, og hvem av de tre som er best til å springe er ikke godt å si for det er jo egentlig ikke løping de driver med noen av dem. Eline Mylius, Ålen, har 90 poeng, mens Eva Christine Gullikstad fra Røros som vant i fjor og Marina Trøen begge har 89 poeng hver. Vi har virkelig fått det spenningsmomentet vi har ønsket oss i dameklassen.

- I herreklassen leder ålbyggen Even Moholt med 55 poeng etter de to første konkurransene, og her er det litt mer klart - men det kan jo skje uforutsette ting. Bjørnar Gjemble fra Haltdalen har 42 poeng. På tredje plass har Lars Peder Jensås fra Ålen 40 poeng. Videre kommer Erik Schjølberg, Røros, på fjerde med 37 poeng, Jogeir Mylius, Ålen, har 34, og Rune Trøen, Trondheim, har 32.

Ingebrigtsvoll leder et idrettslag som har flere medlemmer, rundt 140 i tallet, enn det er innbyggere i bygda. Søndag stiller de opp og koker bålkaffe og byr på annen servering.

- Dette er et av de aller triveligste arrangementene vi har. Det er meldt fint vær og Anders Hegset og Siv Anita Kvernes er speakere og tar folket gjennom dagen. Første starten går klokka ti. Konkurranseklassen starter klokka tolv, og vi regner med å være ferdig i to-tida.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags