Johaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp. Vurderer EM-satsing

GULL: NM i terrengløp i Frognerparken med blant andre Therese Johaug, som løp inn til NM-gull.

GULL: NM i terrengløp i Frognerparken med blant andre Therese Johaug, som løp inn til NM-gull. Foto:

Therese Johaug utklasset konkurrentene og ble norgesmester i terrengløp i Frognerparken i Oslo søndag.

DEL

Dermed innfridde 31-åringen favorittstempelet som var plassert på henne foran de seks kilometerne i ikke altfor kupert terreng.

Johaug rykket fra regjerende mester Sigrid Jervell Våg og resten av konkurrentene allerede etter en drøy kilometer og så seg deretter aldri tilbake på veien mot gullet.

– Det var skikkelig moro å løpe i dag. Det var kjempestemning ute i løypa, nesten som å gå i Kollen. Det var nesten som en maurtue, sa Johaug til pressekorpset etter målgang.

Flere tusen mennesker hadde møtt opp i Frognerparken for å få med seg Johaugs gulljakt.

Fjorårsvinner Jervell Våg tok sølvmedaljen, mens Maria Sagnes Wågan sikret seg bronsemedaljen. De var slått med henholdsvis 28 og 31 sekunder.

Vurderer EM-satsing

Det er ikke første gang i år at Johaug ypper seg mot friidrettsfolket. Langrennsstjernen imponerte stort da hun løp inn til NM-gull på 10.000 meter på Hamar i starten av august. Da kom hun i mål på tiden 32.20,87.

I etterkant har Johaug vært klar på at det frister å satse mot neste års friidretts-EM i Paris. Der vil hun i så fall også sikte seg inn på å løpe 10.000-meteren.

Under langrennslandslagets treningssamling i franske Font Romeu tidligere i høst bekreftet Johaug planene overfor NTB.

– Akkurat nå er det grønt lys, sa 31-åringen fra Dalsbygda da.

Søndag bekreftet hun igjen EM-planene.

– Jeg har veldig lyst, men skal være i form og har ikke lyst til å reise dit hvis jeg ikke er i den formen jeg er i dag, sa Johaug og la til at hun er bevisst på at friidrettssatsingen ikke skal gå utover satsingen på langrenn.

Ingen Grøvdal

Landslagstrener Ole Morten Iversen har gjort det klart at han ikke ser noen problemer med at Johaug løper neste års EM. Søndag beviste 31-åringen igjen sin kapasitet.

Norges største løperprofil på kvinnesiden, Karoline Bjerkeli Grøvdal, stilte ikke til start i Frognerparken. Hun har innvilget seg ferie etter VM i Qatar.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags