Dalsbygda-jenta viste gode takter både i hoppbakken og langrennssporet da det ble NM-gull.

Samme valør var det på medaljen hun sikret seg under det nasjonale mesterskapet i Trysil på tampen av forrige sesong. Den eneste forskjellen var at det der ble konkurrert på snø og ikke på asfalt og plast. 16-åringen hadde all mulig grunn til å være fornøyd med det hun presterte foran et stort publikum i Knyken skisenter i Orkdal. Gyda hoppet bra og gikk fort og teknisk bra på ski.

– Det var det som var fokuset mitt foran konkurransen. Jeg var mer opptatt av å få til et teknisk bra hopp enn å tenke plassering. En medalje fikk eventuelt komme som en konsekvens av at jeg hadde fått det til teknisk. I dag er jeg mest fornøyd med hoppingen. Det har sammenheng med at jeg føler jeg fikk tatt ut mye av potensialet. Tidligere har jeg hatt en tendens til å bli litt for ivrig i renn, sa Westervold Hansen etter at NM-triumfen var sikret.

Har flyttet til Trondheim

Gyda syntes det var kjekt å få mulighet til å konkurrere foran et så stort og entusiastisk publikum som det som var til stede i Orkdal. Flesteparten kom tidsnok til å få se kombinertstjernene før Dario Cologna og flere av verdens beste langrennsløpere inntok det flotte anlegget. Stortalentet fra Nansen har mange treningshopp bak seg på plast i Knygen. Det er som oftest dit og til Granåsen hun har dratt for å få luft under vingene i sommerhalvåret.

Det blir også mye hopping i de to anleggene fremover. Gyda har nemlig blitt en del av hopp og kombinertlinjen ved Heimdal videregående skole. Hun sendte flyttelasset til Trondheim ved månedsskiftet, og har så langt funnet seg godt til rette i den trønderske hovedstaden. Gyda ser frem til å få en bedre og mer tilrettelagt treningshverdag enn det hun har hatt. Den største forskjellen blir at hun får trene i skoletiden og at hun får langt flere treningsvenninner.

Har tatt nye steg

– Hvor godt trent er du nå sammenlignet med i fjor på denne tiden, Gyda?

– Jeg har nok kommet en god del lengre i sesongforberedelsene enn jeg hadde gjort i fjor på samme tidspunkt. Det handler både om at jeg er ett år eldre og har mer trening i kroppen, og at jeg i fjor slet en del med sykdom i oppkjøringen, sa Gyda som sist vinter debuterte i junior-VM. Det var en såpass flott opplevelse at hun håper på nye junior-VM-starter til vinteren og de neste årene. Hun holder for øvrig junioralder i tre sesonger til.