Her presenterer Aker BioMarine AS sin nye satsing. - Mulighetenes mulighet, sier daglig leder i Femundløpet.

SATSER: Knut Heggen i Aker BioMarine AS presenterer sitt nye satsingsområde for hele Femundløps-organisasjonen. Aker BioMarie går nå inn og etablerer et helprofesjonelt lag med hundekjørere i Team Qrill Pet.

SATSER: Knut Heggen i Aker BioMarine AS presenterer sitt nye satsingsområde for hele Femundløps-organisasjonen. Aker BioMarie går nå inn og etablerer et helprofesjonelt lag med hundekjørere i Team Qrill Pet. Foto:

Torsdag ettermiddag presenterte Aker BioMarine både seg sjøl og sin nysatsning innen hundesporten, og det ble mottatt med entusiasme på Røros.

DEL

Aker BioMarine AS vil med etableringen av det profesjonelle hundekjørerlaget Team Qrill Pet blåse nytt liv i en av verdens tøffeste idrettsgrener, langdistanse hundekjøring, hvor blant annet Femundløpet er en av de viktige og store arenaene.

Laget, som er en unik miks av profilerte profiler og ferske nykommere, består av Thomas Wærner (vinner av Femundsløpet), Marit Beate Kasin (Norgesmester 2016), Joar Ulsom (vinner av Iditarod 2018) sammen med fire ganger vinner av Iditarod, Dallas Seavey og det unge talentet Hanna Lyrek (18).

Les saken: Me d verdensstjerner på et nytt profflag skal sporten løftes.

Muligheter

- Dette er mulighetenes mulighet, både for sporten men også for regionen,sa daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll etter presentasjonen torsdag.

Han hadde samlet Femundløpsorganisasjonen og deres mange samarbeidspartnere til et seminar på Røros torsdag, som ble avsluttet med innlegget fra Aker BioMarine.

- Det blir spennende å se hva dette vil bety for oss fremover, sa Kokkvoll.

Også Femundløpets styreleder, Steinar Munkhaugen, så positivt på etableringen.

Veldig positivt

- Etableringen av Team Qrill Pet og tanken bak det er veldig positiv. Det er en videreutvikling av hundesporten, sa Munkhaugen.

For Femundløpet handler det i all enkelhet om at dette kan være med å øke deltakerantallet.

- Det er en betryggende og forskningsbasert satsing, mener Munkhaugen.

Investert mye

Aker BioMarine har over flere år investert i hundesporten og gjennomført pilotsamarbeid med Thomas Wærner og Joar Ulsom. Nå har selskapet en visjon om å bygge en internasjonal TV-plattform.

- Vi ser et stort potensiale til å synliggjøre sporten ytterligere, både nasjonalt og internasjonalt på TV. Vi vil nå jobbe aktivt med løpene for å skape de beste løsningene, sier administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen og legger til: Sammen med våre partnere Felleskjøpet og hundefôret Apetitt skal vi i tillegg investere tungt i forskning og utvikling for å utvikle optimal ernæring for hunder, for deres helse og være. Takket være denne fantastiske sporten og våre inspirerende hundekjørere kan vi virkelig drive innovasjon, forbedre hundens helse, og fremme sporten. Dette er en idrettsgren vi ser et stort potensiale i, sier Johansen.

Krill

Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. Selskapet er vertikalt integrert og kontrollerer hele verdikjeden – fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon, logistikk og markedsarbeid. Aker BioMarine er heleid av Aker ASA.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags