Johaug: – Skal ikke være russefest

Oslo  20190308.
Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg under pressetreffet i forkant av Holmenkollen skifestival 2019.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Oslo 20190308. Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg under pressetreffet i forkant av Holmenkollen skifestival 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto:

Therese Johaug (30) framsnakker god Kollen-stemning, men vil ikke at helgen i Norges nasjonalanlegg skal bli en russefest.

DEL

Johaug var klar og tydelig under fredagens pressetreff på Scandic Holmenkollen Park Hotel.

– Det skal være god stemning, men ikke russefest. Det skal være rom for alle, og jeg synes det er bra at de har opprettet egne rusfrie soner, og at det er satt opp gjerder. Det er fint at det er blitt tatt tiltak slik at vi ikke havner der vi var i fjor, sa Johaug.

Fjorårets arrangement gikk over styr, og det fikk også Johaug med seg selv om hun ikke fikk konkurrere da. Det hindret utestengelsen etter dopingdommen.

Denne gangen kommer hun til Kollen som VM-dronning etter tre individuelle gull og ett stafettsølv.

– Jeg tror det blir en spennende tremil. I fjor lå vel Marit (Bjørgen) langt bak, men vant til slutt. Jeg elsker de harde løypene her i Holmenkollen og har trent mye her i de siste to årene.

Tomrom

30-åringen sier at hun opplevde et lite tomrom i de første par dagene etter VM, men at hun er kommet seg igjen nå.

– Jeg var kjempefornøyd, blid, glad og stolt etter VM, men likevel blir det slik at du må lufte ut, og at det oppstår et tomrom når du kommer hjem. Det var tungt i starten på uka, og det er litt rart, fordi man skulle tro at det var motsatt. Men det har kommet seg i de siste dagene, og det er to dager igjen til tremila. Jeg skal være klar søndag, sa Johaug.

Hun er faktisk såpass klar at hun til og med stiller i sprinten i Drammen tirsdag. Selv om hun er på 4.-plass med 437 poeng opp til ledende Ingvild Flugstad Østberg i verdenscupen sammenlagt, har hun ikke helt gitt opp kampen om kula mot bestevenninnen.

Motiverer

– Jeg stiller først og fremst opp i Drammen fordi det er moro å prøve seg litt i sprint mot slutten av sesongen. Det motiverer at det bare er tre verdenscuphelger igjen, sa Therese Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg vet hva det handler om.

– Jeg er veldig klar over at det skal deles ut mange poeng til, og at det er fullt mulig å ta meg igjen, sa Østberg.

Gjøvik-jenta kom hjem fra VM i Seefeld med hele fem medaljer.

– Det er deilig å tenke på at det gikk så bra i VM. Det gir positiv energi inn mot tremila og resten av verdenscupsesongen, sa hun fredag.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags