Os vant bygdakampen

Os IL v/Anne Meli Narjord får overrakt bygdakampens vandrefat av Nansens Per Engebakken.  Bak jubler osingene for årets seier.

Os IL v/Anne Meli Narjord får overrakt bygdakampens vandrefat av Nansens Per Engebakken. Bak jubler osingene for årets seier. Foto:

Av
DEL

Etter flere år med Nansen-dominans, var det i år Os sin tur til å sikre seieren i bygdakampen i orientering.

Bygdakampen er en uhøytidelig konkurranse mellom o-gruppene i Røros, Os, Nansen og Tolga/Vingelen om å sikre seg flest mulig poeng gjennom sesongens fire bygdakampløp. Siden alle som deltar, samler poeng for sin klubb, handler bygdakampen først og fremst om å skaffe flest mulig deltakere.

For o-gruppene i klubbene handler bygdakampen også om å lage et lavterskeltilbud med enkle løyper i kjent terreng som en inngangsport til å delta i andre orienteringsløp.

Årets bygdakamp kunne notere totalt 613 deltakere, noe som utgjør over 150 pr løp. Størst er orienteringsinteressen i Os kommune. Os og Nansen har sammen hatt over 100 deltakere på hvert av løpene. På sesongens sisten løp i Dalsbygda valgte 128 unge og gamle fra Os kommune orientering framfor fredagstaco. Det utgjør nesten sju prosent av befolkningen. Til sammenligning har Norges Orienteringsforbund som mål at en prosent av landets befolkning skal være aktive orienteringsløpere.

Årets seier til Os er også et resultat av klubbens målretta arbeid for å rekruttere innvandrere og flyktninger. Gjennom aktiv oppfølging og veiledning har klubben nå et stort innslag av blant annet eritreiske medlemmer. Flere av disse har også deltatt i mange løp i tillegg til bygdakampen.

I tillegg til å kåre klubbvinner, kårer bygdakampen også løypevinnere. Fredagens vinnere var Lisa Sæther Verdenius, Tolga (2 km), Helge Sundberg, Røros (3 km), Eirik Horten, Os, (4 km lett), Petter Gullikstad, Røros (4km) og Hans Arild Skjevdal, Røros (6 km).


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags