Feiret ja til ridehall med ordførerens hjemmelagde bløtkake

En velfortjent kakestykke: Ordfører Johnny Hagen stilte med hjemmelaget bløtkake da Tirill langleite og alle andre kunne feire at det nå blir ridehall på Alvdal.

En velfortjent kakestykke: Ordfører Johnny Hagen stilte med hjemmelaget bløtkake da Tirill langleite og alle andre kunne feire at det nå blir ridehall på Alvdal.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirill Langleites 20 år lange kamp er kronet med seier, det ble behørig feiret på ordfører Johnny Hagens kontor på Alvdal tirsdag.

DEL

(Østlendingen) – Det var en stor dag for hestefolket i regionen da vi i mandag fikk beskjeden fra fylkesrådet om at de gjør de tiltak som kreves for at vi skal få bygget ridehall, sa ildsjel Tirill Langleite.

Hun har jobbet lenge for å få oppleve dette.

Ros og blomster til ildsjelen

Endelig i mål

– For 20 år siden sa jeg at en gang i livet så skal jeg få opp en ridehall her på Alvdal. Nå er vi endelig der, fortalte hun.

Ridehallen, som blir på over to mål, blir også en viktig ressurs sett i en større sammenheng tror Langleite.

– Nå handler det om å slå ring om Storsteigen videregående skole. Det blir det viktigste nå framover, for det er ingen selvfølge at Storsteigen består for alltid. I den sammenheng er fylkesrådets avgjørelse ekstra hyggelig, det betyr at de ønsker å satse på skolen, sier hun.

Etter 20 års kamp blir det nå ridehall på Storsteigen

Regional glede

Målet er å sette spaden i jorda allerede i høst, og at ridehallen skal være klar for elevene ved hestelinja ved Storsteigen når skolen starter opp igjen i 2018.

– Spaden min er nypusset og klar, sa Langleite med et smil og håper at folk forstår hvor viktig det er med en ridehall ved Storsteigen.

– Skola tilbyr en utdanning som gir mye til hele regionen, og som også handler om det veldig mange av dem som bor her lever av. Vi bor også i den regionen i landet mes størst «hestetetthet», det sier litt om potensialet her. Og så er jo hest og hestesport en jentegreie, og jentene vil vi jo beholde i regionen? Det ville vært kjedelig med bare mannfolk her?

Den totale kostnaden for ridehallen er på om lag ti millioner kroner, og hallen skal finansieres blant annet via egenkapital fra hestesportklubben, tippemidler, banklån og salg av hestesko.

– Vi selger gylne hestesko for tusen kroner stykke. Det er en investering i ridehallen som vil styrke Storsteigen også, sa Langleite som også har fått litt ekstra hjelp.

Raus støttespiller

– I prosessen tok jeg kontakt med en person som jeg beundrer høyt for sitt bidrag til Norge og samfunnet generelt. Målet var å få noen råd om hvordan vi skulle gå fram for å få på plass prosjektet.Vi møttes og det var et meget inspirerende treff. Dagen etter møtet ringte han meg og sa at han også var inspirert og at han var imponert og glad for at dugnadsånden levde så sterk. Hvor mye penger trenger du spurte han, jeg svarte at jeg trengte en million Da har du en million i morgen var svaret, fortalte ildsjelen som ikke vil røpe hvem den rause giveren er.

Langleite er også raus med godordene til de som har støttet henne på reisen mot en ridehall på Alvdal.

– Uten kommunes støtte hadde det ikke vært mulig, jeg setter utrolig pris på den positiviteten jeg har møtt der. Rådmann Erling Straalberg har vært helt fantastisk og ble med meg til Oslo i møter helt uoppfordret. Audun Holthe ved Rådhuset Vingelen har vært konstant til stede, og så har jeg fått en voldsom tillit fra alle involverte og det har betydd mye, avsluttet hun.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags