Onsdag midt på dagen kom beskjeden på epost. Linda Cathrine Herud, Røros, er tatt ut til å representere Norge i EM i bueskyting i september.

Hun er medlem i den lokale bueskyttergruppa i idrettslaget H.E.G, og til Arbeidets Rett sier Herud at hun er svært takknemlig over ha slik en klubb i ryggen.

- De heier og støtter opp, og finansierer stevneavgiften når jeg har reist land og strand rundt i kvalifiseringen, og alt dette betyr mye, sier Linda.

Herud har skutt godt lenge, og lagt mange motstandere av begge kjønn bak seg på resultatlistene denne våren. Likevel er det aldri sikkert før det er sikkert, sa hun beskjedent til Arbeidets Rett, for noen uker sia da hun nettopp hadde halt i land nok en strålende førsteplass.

I dag var det altså offisielt klart, og hun fikk skriftlig beskjed. Når europamesteren i bueskyting i ulike klasser skal kåres, skal Herud kjempe for Norges heder og ære.

Det er kun lov til å ha tre skyttere i den enkelte disiplin, og det er i alt tatt ut 14 skyttere til mesterskapet. Herud deltar i klassen kvinner instinkt.

- Hva i all verden betyr nå det?

- Klassen "instinkt" betyr at man skyter på instinkt, uten sikte!

LES OGSÅ om da utøvere fra bueskyttergruppa i H.E.G IL gjorde rent bord i NM og Linda satte ny norgesrekord

Bueskytterforbundet har kunngjort HELE LISTA HER!

Linda Herud har ikke drevet aktivt innen bueskyting i så veldig mange år. Det startet med sønnene som begynte å trene litt med H.E.G. på fritida. Det utviklet seg ganske fort til at hun og samboeren like godt kunne kaste seg med å prøve litt sjøl, når de først skysset og ventet på ungene.

- Og det blir bare trening på deg fram til EM nå eller?

- Vel, det er klart det må trenes, men vi holder nå på likevel. Nå handler det kanskje like mye om å se på dette som et stevne på linje med andre konkurranser. Det er jo ganske likt, men sjølsagt er det mye, mye større og har flere deltakere. Jeg gleder meg, sier hun til Arbeidets Rett.

Planen var å ta fire uker sommerferie uti juni, men nå må det spares noen feriedager til september. Til helga reiser de også på ungdomsstevne, med flere unge utøvere fra Røros.

LES om Linda som er beste kvinne i bueskyting i hele landet

Når uttaket i dag er et faktum formidler hun det slik på Facebook sjøl:

- For et drøyt halvår siden lot jeg meg overtale til å melde interesse for internasjonal deltakelse i bueskyting, i 3D-skyting. Å komme over den terskelen med å kunne tenke at jeg kunne komme til å gjøre det godt nok for å ha en sjanse, krevde mye, men nå er jeg faktisk der!

- Hadde det ikke vært for min evige støtte Lars Erik, hadde jeg aldri turt, hadde det ikke vært for tålmodige barn, hadde jeg aldri hatt tid, hadde det ikke vært for familie og venner som har heiet underveis, hadde jeg aldri klart å holde motet oppe, og hadde det ikke vært for et topp idrettslag som H.E.G. IL, hadde jeg rett og slett ikke hatt de samme mulighetene. Nå gleder jeg meg!