Norgesmester i styrkeløft

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Elise Mælen fra Røros SK ble i helga norgesmester i styrkeløft.

DEL

Elise deltok i sitt andre NM og vant sin klasse +84, med serien 160-90-177,5 totalt 427kg. Hun vant dermed sin første NM-tittel i utstyrsfri styrkeløft.

Røros styrkeløft deltok med fire utøvere i NM som ble arrangert i Oppsal Arena. I tilegg til Elise Mælen deltok Hilde O. Dretvik, Hildegunn Prytz Djupdal og Martin Bakke.

– Dette var Hildegunns første NM og Hildes niende. Begge satte personlige rekorder, forteller Nina Broen fra Røros styrkeløftklubb.

Martin Bakke løftet til sammen 655 kilo, noe som holdt til en 11. plass i tidenes største NM-klasse med 29 deltakere i 105-kilos klassen.

– Utstyrsfritt styrkeløft har blitt veldig populært og vi i Røros Styrkeløftklubb er stolte over å ha såpass mange løftere som er kvalifiserte til å delta på NM. I november skal Henrik Jensvold løfte på junior NM (med utstyr) i Bergen, og vi gleder oss til å heie fram han, sier Nina Broen.

Styrkeløftklubben på Røros trener i Verket fire, fem kvelder i uka.

– 22. Oktober arrangerer styrkeløftklubben nok en gang løfteskole, som er åpen for alle som ønsker å lære seg teknikk i styrkeløft og prøve seg på grunnøvelsene knebøy, benkpress og markløft. Nybegynner eller ei, så er dette et flott kurs i løfteteknikk å få med seg, om du løfter 5kg eller 150 kg, informerer Nina Broen.

Hun roser samtidig trenerene og miljøet i klubben.


– Hildegunn og Elise ble med i styrkeløftklubben etter å ha deltatt på løfteskolen som ble arrangert i fjor høst. Begge har trent bra og fått god veiledning av klubbens trenere Geir Bedin og Martin Bakke. Klubben har et godt miljø, som preges av samarbeid, støtte og en god dose humor.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken