Klart for Tolgastafetten sjette juledag

I 2015: Det var bra drag i den norske flagget på Sætersgård under Tolgastafetten i 2015.

I 2015: Det var bra drag i den norske flagget på Sætersgård under Tolgastafetten i 2015. Foto:

Tolga IL skal senere i år arrangere Hovedlandsrennet for 15 og 16 åringer. 6. dag jul varmer de forsiktig opp med Tolgastafetten.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

– Tolgastafetten er et tradisjonsrikt arrangement og selv om det er helt andre dimensjoner på fredagens arrangement kontra Hovedlandsrennet, så er det greit med en lett oppvarming foran det som skjer senere i vinter, sier Jørn Kildahl i arrangementskomiteen og fortsetter.

– Vi har også Tolgasprinten, som blir arrangert som et kveldsrenn i januar, før Hovedlandsrennet i mars.

Lag

Som navnet sier så er Tolgastafetten en lagkonkurranse, hvor de yngste, 10 til 12 år, går 3 x 1 kilometer, de i alderen 13 til 16 år går 3 x 3 kilometer mens de eldste går 3 x 5 kilometer.

– Jeg vet ikke hvor mange påmeldte vi har fått så langt, vi skal ha et møte i kveld og fristen går ut i morgen, onsdag. Men som sagt så er Tolgastafetten et godt kjent arrangement og vi regner med god deltakelse, sier Kildahl til Arbeidets Rett på tirsdag.

På lag med været

Snøen har lavet ned i hele vinter og Urd kom med en ekstra ladning natt til 3. juledag, i tillegg så ser det ut som den vanlige julekulden holder seg borte.

– Det er nok snø, det er helt sikkert. Problemet i jula bruker å være kulden, men når jeg sjekket værmeldingen sist så var det spådd to minusgrader på fredag. Det betyr at det ligger an til være kjempeforhold for skiløperne under Tolgastafetten, avslutter Kildahl.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags