Leren i sekunddrama: Nytt toppløp, men pallplassen røk med få sekunder

Tore Leren.

Tore Leren. Foto:

Kun 2,8 sekunder unna sin første pallplass i IBU-cupen.

DEL

Tore Leren har blitt en stabil toppløper på skiskytingens nest øverste nivå. Siden han fikk sjansen på å gå IBU-løp på nyåret har 25-åringen levert topp ti-resultater i alle renn. Lørdag ble det en ny topplassering under sprintløpet i tyske Arber.

Lik Arbeidets Rett på Facebook!

Tolgingen åpnet kontrollert med en rask og god liggendeserie med fem treff.

Med én bom på sin ståendeskyting skulle det bli en virkelig nervepirrende avslutning. For Leren hadde skutt omtrent det samme som sine lagkamerater Dale, Bogetveit, Gjesbakk og Pettersen – som alle lå høyt på resultatlistene.

Som i sprintløpet i Polen skulle det nok en gang stå om få sekunder om pallplassen. Heller ikke denne gangen tikket klokken Lerens vei.

LES: Kun sekunder fra pallplass i IBU-cupen (AR+)

Fattige 2,8 sekunder skilte tolgingen og opp til russiske Anton Babikov på en tredjeplass lørdag formiddag. Alexander Povarnitsyn, fra Russland, snek seg mellom de to på en fjerdeplass.

Likevel, Lerens femteplass er et meget godt utgangspunkt før søndagens jaktstart. Han ble for øvrig Norges nest beste utøver lørdag. Aristide Begue fra Frankrike vant løpet foran Johannes Dale.

Grue med to bom

Eline Grue klarte ikke å hamle opp med de aller beste under dagens sprint i Arber. Med to bom på standplass totalt endte 22-åringen på en 43. plass - over to minutter bak russiske Victoria Slivko.

Søndag er det jaktstart på programmet.

LES: Skiskytterekspert hyller Grues skyteform: – Høy verdensklasse - Nye toppløp av Tore og Eline: Best av de norske (AR+)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags