Per Roger syklet Birken - to måneder etter han ble skrevet ut av isolat

Per Roger Bekken syklet Birkebeinerrittet to måneder etter at han ble skrevet ut fra Radiumhospitalet. Mandag fikk han gode nyheter fra legene. Kreftbehandlingen har vært vellykket.

Per Roger Bekken syklet Birkebeinerrittet to måneder etter at han ble skrevet ut fra Radiumhospitalet. Mandag fikk han gode nyheter fra legene. Kreftbehandlingen har vært vellykket. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

På to dagen to måneder etter at han avsluttet en omfattende kreftbehandling, stilte Per Roger Bekken til start på det 86 kilometer lange Birkebeinerrittet. Mandag fikk han oppløftende nyheter av legene på Radiumhospitalet.

DEL

Legene på Radiumhospitalet sperret opp øynene da Per Roger Bekken på mandag fortalte hva han hadde brukt helga til.

– Jeg måtte gjenta noen ganger at jeg hadde syklet Birken på lørdag, forteller Per Roger til Arbeidets Rett.

For to måneder siden avsluttet han en omfattende stamcellekur i isolat på Radiumhospitalet.

– Ifølge legene er det ingen pasienter som har tenkt tanken på å sykle Birken så kort tid etter den behandlingen jeg har vært gjennom, sier Bekken.

Hardhausen mottok mandag svært oppløftende nyheter fra legene på sykehuset.

– Prøvene finner ingen rester av kreftceller i kroppen. Behandlingen har fungert og kreften er borte for andre gang. Forhåpentligvis for godt, sier Per Roger.

Han forteller at han hadde lave skuldre før kontrollen på mandag, og at han neppe hadde klart å gjennomføre Birkebeinerrittet dersom han ikke var frisk.

– Det har skjedd en voldsom forandring på to måneder, sier han. 

Ribbeinsbrudd

Bekken forteller at lørdagens deltakelse langt i fra var planlagt.

– Jeg samarbeider med organisasjonen "Aktiv mot kreft" og fikk tilbud om et ledig startnummer. Da måtte jeg hive meg rundt. Det som var dumt, var at jeg ødela et par ribbein noen dager før rittet. Dermed måtte jeg sykle med støttekorsett, forteller 38-åringen.

Han innrømmer at han var spent før starten. Tynsetingen hadde aldri før syklet Birkebeinerrittet.

– Ambisjonen var å gjennomføre. Jeg hadde to tidsskjema, ett på 4.50 og ett på 5.20. Jeg fullførte på 4 timer og 30 minutter og må si det var en positiv overraskelse og en stor opptur. Jeg er veldig fornøyd.

Selv om restitusjonstiden er litt lenger enn han er vant med fra tiden før kreftbehandlingen, er Per Roger Bekken klar for nye utfordringer på sykkelsetet. Kommende helg stiller han på startstreken i Rørosrittet.

– Folkelivet under Birken er vanvittig med flagg og folk langs hele løypa, men selve løypa er ikke så spektakulær. Da er Rørosrittet et finere terrengsykkelritt. Der stiller både jeg og Jo Esten Trøan fra Team 2, sammen med resten av gutta i Trek Mesterhus. Det blir bånn fjøl fra start, men jeg kommer garantert til å sprekke halvveis, flirer Bekken.

Også Jo Esten Trøan imponerte i Birkebeinerrittet på lørdag. For tre år siden fikk han hjertestans. I helga syklet han for første gang innen merketiden.

Tilbake på jobb

Per Roger Bekken har nå en plan for å gradvis returnere til jobb, i samråd med legene, NAV og arbeidsgiver.

– Det skal bli godt. Det er først når du har vært gjennom en tøff behandling at du lærer å sette pris på hverdagene. Jeg er også i innspurten på mesterbrevet, sier Per Roger. 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags