Avlyser Rørosrittet

Rørosrittet 2015, der rytterne er på vei inn i Mølmannsdalen.

Rørosrittet 2015, der rytterne er på vei inn i Mølmannsdalen.

Artikkelen er over 2 år gammel

70 prosent færre forhåndspåmeldte enn på samme tid i fjor.

DEL

Årets utgave av Rørosrittet er avlyst. Det melder arrangørene i en pressemelding onsdag.

– Det er dessverre nå en markant nedgang på antall deltakere for de fleste sykkelritt i Norge. Og mange har de seneste årene, og også i år blitt lagt ned eller avlyst. Siste eksemplene er klassikerne Femundrittet og Pilegrimsrittet som måtte velge å avlyse på grunn av for få forhåndspåmeldte.  Alle arrangører av sykkelritt er helt avhengige av at deltakere melder seg på arrangementet i forkant av rittet. Trenden nå er at mange melder seg på de siste dagene og dagen før rittet. Dette gjør det særdeles vanskelig og skaper store utfordringer for en arrangør før start av rittet, heter det i pressemeldingen.

70 prosent færre forhåndspåmeldte

– I tillegg til 70 prosent nedgang med forhåndspåmeldte i forhold til samme tid i fjor, så har vi også noen utfordringer med at vi må endre trase.  Utvidet verning av Møllmannsdalen medfører at vi må endre løype med de utfordringene og kostnadene dette måtte medføre.  Vi tar derfor ikke sjansen på å arrangere ritt i år.  For å gå i 0,- må vi ha 200 deltagere, og under 1 måned før rittdato er det 21 påmeldte, heter det videre i pressemeldigen.

Arrangørene presiserer at de ikke vil legge ned Rørosrittet i sin helhet, men at Rørosrittet ikke blir arrangert i 2017.  

– Vi kommer til å vurdere mulighetene for ritt i 2018, skriver arrangørene og legger til at de forhåndspåmeldte vil få refundert sin avgift.

Sykkelhelg

I den samme pressemeldingen skriver arrangørene at de som plaster på såret vil invitere til en forsmak av RørosCampen, som er en stisykkelcamp for de sykkelinteresserte i alle aldre, nivåer og sykkelkunnskaper.

– Den 2. og 3.september vil vi legge opp til mange guidede sykkelturer i Norges absolutt fremste stiterreng. Vi jobber også med å skape en god sosial ramme med tanke på mat, musikk og sosial sammenkomst. Vi ønsker at dette allerede i 2018 skal bli en større satsing, så derfor vil årets utgave bli en forsmak på det som kommer i 2018. Påmelding til årets utgave og mer informasjon kommer veldig snart, melder arrangørene.

Lille Rørosrittet, som er en sykkeldag med ritt for barn opp til 12 år, arrangeres 3. september.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags