Ståle og Gaia Smak vil utvikle lokale smaksopplevelser

KOKK OG KJØKKENSJEF: Ståle Måntrøen er tilknyttet Gaiasenter AS og Gaia Smak.

KOKK OG KJØKKENSJEF: Ståle Måntrøen er tilknyttet Gaiasenter AS og Gaia Smak. Foto:

Gaia Smak har søkt kommunen om støtte til videreutvikling.

DEL

Gaiasenter AS ved Ståle Måntrøen og Gaia Smak står bak søknaden på 75.000 kroner til næringsfondet i Alvdal kommune. Rådmannen innstiller på at selskapet skal få en støtte på noe mindre, nemlig 68.500 kroner – som er halvparten av det godkjente kostnadsoverslaget. Pengene vil rådmannen ta fra tiltaksfondet i kommunen. Her sto det ved årsskiftet nærmere 2,5 millioner kroner.

Formannskapet behandler pengesøknaden i et møte 14. mai.

Gaia Smak vil videreutvikle seg, heve kompetansen og markedsføre bedriftens satsing på lokalmat og småskalaproduksjon.

Ståle Måntrøen er fagutdannet kokk, og har erfaring både fra små og store serveringssteder og fra dagligvaresektoren. I dag er han kokk og kjøkkensjef for Gaia Smak, som er underlagt Gaiasenter AS som ligger i Folldalsveien i Alvdal. Han har deltatt på etablererkurs og vært med på Innovasjon Norges FRAM-satsing for reiselivsbedrifter.

Gaia Smak-satsingen innebærer ifølge sakspapirene at selskapet ønsker å utvikle smaksopplevelser gjennom utstrakt bruk av lokale råvarer og produkter, urter og nyttevekster. Sentralt står økologisk og bærekraftig matproduksjon, og egen dyrking ved Gaiasenter er også med i planene. Dessuten er intensjonen å samarbeide med lokale produsenter og råvareleverandører av både kjøtt, fisk, korn og mjølk.

Artikkeltags