– BARK eller Barnas Røde Kors er en samlebetegnelse for forskjellige aktiviteter for barn i barneskolealder. Aktiviteten er gratis og åpen for alle, Roger Øverby, til Arbeidets Rett.

Hvilke aktiviteter man legger opp til varierer avhengig av hvor i landet man bor og ut fra hva aktivitetslederne har kompetanse på og alder og interesser til barna som deltar. Barn mellom 6 til 13 år kan være med i BARK.

Tilbudet vil primært være på kveldstid, men det kan også bli overnattingsturer.

– Vi vil ha litt av alt. Fra å være inne og bake kaker og pizza, til å gå turer. sette opp lavvoer, padle og generelle friluftsaktiviteter, sier Øverby.

Røde Kors Tolga har også gått til innkjøp av en del nytt utstyr. Nå har de tilgang på tre lavvoer, åtte kanoer, redningsvester, bålpanner, grillpinner og liggeunderlag for å nevne noe.

– Alt dette gjør dere på ren dugnad?

– Ja, dette er ren frivillighet. Vi håper gjerne flere voksne vil melde sin interesse til å bidra, ellers blir det veldig mye på hjelpekorpsmedlemmene, sier Øverby.

De i kommunen som vil være med på BARK kan melde seg på under aktivitetsdagen ved Tolga kulturhus 1. oktober.

– Dette gir rom for å styrke barnas sosiale kompetanse og trygger dem i samspillet med jevnaldrende. I BARK møtes barn til lek og utfoldelse på en trygg sosial arena, avslutter Øverby.