– På den første HV-øvelsen min ble jeg tilknyttet staben og drev stort sett og kjørte rundt med kaffe. Så kom det spørsmål om noen ville på kurs. Da meldte jeg meg kjapt, og tenkte at jeg gjerne ville ta over jobben etter Eivind Hugdal, sier forsyningsbefal Simen Nyhus fra Alvdal.

Førstegangstjenesten sin hadde han gjennomført han med saxofon i Gardemusikken. Da er vi tilbake til slutten av 90-tallet.

Godord fra sjefen

Et par tiår senere er 45-åringen plutselig sentrum for oppmerksomheten under formiddagsmaten på skytterhuset under HV-øvelsen.

Distriktssjef i HV-05 (Opplandske Heimevernsdistrikt), Jann M. Eggen var til stede under denne ukas HV-øvelse på Tynset, og der ville han gjøre litt ekstra stas på en som han sier alltid yter det lille ekstra.

Simen Nyhus ble overrasket med sjef HV-05 sin coin, en utmerkelse i form av en mynt.

Forsyninger

Til daglig er Nyhus lærer på ungdomsskolen i Alvdal. I Heimevernet i Nord-Østerdal er han den som sørger for forsyningene av mat, biler, våpen, ammunisjon og andre ting som trengs for å få gjennomført en øvelse som den som akkurat nå pågår i Nord-Østerdal.

– Jeg trives veldig godt med dette. Her møter jeg folk jeg ikke treffer så ofte, sier Nyhus.

I tillegg til å møte mennesker, setter han også pris på følelsen av at det «ruller greit», som han sier.

– Alltid positiv

45-åringen kunne sagt takk for seg i Heimevernet i fjor. Men i stedet valgte han å signere en frivillig-kontrakt og fortsette.

Nettopp dette var noe av det distriktssjef Jann M. Eggen trakk fram da han skulle overrekke Nyhus mynten.

– Noen gjør det lille ekstra, kommenterte han, og pekte på at Nyhus er omtenksom og alltid på tilbudssida, at han er en nettverksbygger som inkluderer og som tør å sette bort oppgaver.

– Han bruker av fritida si, han er alltid positiv og har glimtet i øyet selv om det butter mot, fortsatte Eggen.

Han la til at Nyhus aldri ser mørkt på noe, alltid finner en løsning, og at det er en drøm å komme på depotet hans.

– Jeg håper du blir med lenge!, sa distriktssjefen til alvdølen.

Simen Nyhus takket for de hyggelige ordene, og kvitterte med å si at det er lett å jobbe i et område der alle er positive.