Er det noen som trenger skolesekkene?

Restlager: Jeanette Kleve og Hedmark trafikksikkerhetsutvalg i Statens Vegvesen gir gjerne bort sekkene de har til overs til personer eller organisasjoner som driver hjelpearbeid.

Restlager: Jeanette Kleve og Hedmark trafikksikkerhetsutvalg i Statens Vegvesen gir gjerne bort sekkene de har til overs til personer eller organisasjoner som driver hjelpearbeid. Foto:

DEL

Hedmark trafikksikkerhetsutvalg (HTU) har i mer enn 20 år gitt oransje skolesekker til førsteklassingene i fylket slik at de skal sees godt i trafikken. Nå har de et restlager de gjerne gir bort.

– Sekkene deles ut gratis, det er viktig at alle får og at ødelagte sekker kan erstattes gjennom det første skoleåret. Derfor bestiller vi hvert år flere enn vi trenger og nå har vi et overskuddslager, sier sekretariatsleder for HTU, Marit Nyhuus, i Statens vegvesen.

Hun håper nå at noen kan nyttiggjøre seg av de sekkene de har til overs. I Hedmark så har sekkene vært forbehold førsteklassinger, så hun tenker spesielt på personer eller organisasjoner som bedriver hjelpearbeid.

– Det er også tidligere gitt sekker til slike formål, og på Tynset ble det til og med for ikke lenge siden gjort en innsats for å samle inn og rengjøre brukte sekker. Sekkene har god kvalitet og er tilpasset små rygger og skuldre, sier hun.

Sekkene finnes på trafikkstasjonene på Tynset, Elverum og Hamar. Trafikkstasjonen på Kongsvinger har ikke flere enn de trenger i reserve, men det er ikke noe problem å få fraktet noen dit. Det er bare å ta kontakt med trafikkstasjonene eller Marit Nyhuus hos Statens vegvesen på Hamar dersom noen vil ha sekkene.

Artikkeltags