Nea Radio satser i Nord-Trøndelag

Andreas Reitan - redaktør i Nea radio

Andreas Reitan - redaktør i Nea radio Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Nea Radio, som i dag er lokalisert i Selbu, Tydal, Røros og Holtålen, skal i løpet av høsten starte sendinger også i Stjørdal kommune. Nea Radio har også fått ny konsesjon på FM og vil sende fra Forbordsfjellet i Stjørdal på FM 87,8.

Også i Brekken vil det komme ny FM-sender i løpet av høsten. Lauvåsen på Tamneset får frekvensen FM 94,1.

Dette betyr at du vil kunne høre Nea Radio fra Røros i sør til Levanger i nord, og hele veien inn til Sverige via fylkesvei 705 og fylkesvei 31. Nea Radio vil også kunne høres på FM i store deler av Trondheim.

I tillegg til satsing og utvidelse av FM-nettet er etablering av DAB-nettet i full gang. Nea Radio fikk anleggskonsesjonen på lokalradioblokka i både Sør- og Nord-Trøndelag, og det er ventet at sendinger på DAB vil være i gang i løpet av høsten, altså i god tid før riksnettet avslutter sine FM-sendinger i Trøndelag i februar 2017. – Målet er at vi skal sende i tre kanaler, Nea Radio Selbu/Tydal, Røros/Holtålen og Stjørdal på DAB og DAB+ i hele Midt-Norge, sier teknisk ansvarlig Stian Elverum.

Norges mest populære radiokanal kommer til å sende både på FM, DAB og DAB+. For lytteren betyr dette at en ikke trenger å kjøpe nytt utstyr for å høre lokalradioen, selv om rikskanalene slokker både FM og vanlig DAB. – Det er feil at FM-nettet slokkes, lokalradio skal fortsatt sende på FM i flere år framover. De plattformer folk har i hus, hytte og bil skal fortsatt kunne brukes. Elverum poengterer at det er viktig å være tilgjengelig på de plattformer som finnes. Nea Radio fortsetter også å sende på alle mobile plattformer og nettradio.

– For Nea Radio er det lokale innholdet svært viktig, og vi kommer til å videreutvikle satsingen på lokalt stoff med egne lokale sendinger både for Stjørdal og ikke minst for Selbu/Tydal og Røros/Holtålen, sier redaktør og daglig leder i Nea Radio, Andreas Reitan.

Artikkeltags