Stolpejakten får fem millioner

Artikkelen er over 1 år gammel

Foreningen Stolpejakten har fått ny nasjonal gave fra Sparebankstiftelsen DNB, som skal fordeles på eksisterende og nye arrangører i perioden 2019 til 2021.

DEL

OPPLAND ARBEIDERBLAD: Foreningen Stolpejakten er en frivillig forening som administrerer Stolpejakten i Norge. Den ble stiftet høsten 2014 og hovedformålet er å bidra til økt fysisk aktivitet.

Konseptet går ut på ved hjelp av kart, enten på papir eller digitalt, å finne stolper utplassert i nærmiljøet. Stolpeplasseringene er inndelt i fire vanskelighetsgrader.

73 arrangører

i 2018 var det 73 arrangører av Stolpejakten fordelt på 14 fylker, og det ble registrert 3.022.120 digitale stolpebesøk av 64.730 brukere. I tillegg kommer mange manuelle registreringer.

Tildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB vil ifølge Foreningen Stolpejakten fordeles på eksisterende og nye arrangører i perioden 2019-2021, mens en mindre andel vil gå til administrasjon av konseptet.

Foreningen skriver i en pressemelding at dette er en kjærkommen gave som bidrar til enda større aktivitet blant lag og foreninger rundt i landet, og flere stolpejegere i alle aldere, på jakt etter gode turmål og opplevelser i nærmiljøet. Stolpejakten er tilpasset funksjonshemmede ved at ca. 60% av stolpene skal kunne nåes med rullestol.

Tidligere har foreningen mottatt til sammen 4,5 mill. kroner fra Sparebankstiftelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken