Gå til sidens hovedinnhold

Strømøy og trønderrock direkte lørdag kveld: – Det kan ikke bli bedre!

Lørdag kveld oppsøker Tore Strømøy trønderrockens vugge – og får med seg et kobbel av artister på skatteleting i musikkhistorien. Det hele skal streames på Rettens nettsider.

Prudence, Åge Aleksandersen og Sambandet, Terje Tysland, D.D.E., Nullskattesnylterne, Thomas Brøndbo og Grannes. Om du ikke har opplevd minst én sosial trefning de siste 40 åra der musikk fra disse er blitt spilt, tilhører du sannsynligvis mindretallet. Musikk med utspring fra Namsos har tradisjonelt sett hatt et spredningstall få forunt de siste fire–fem tiårene; en slags gitarbasert, godlynt pandemi kun fornemme kulturkritikere ser ut til å ha vært immune mot.

Lørdag kveld åpner eliten av namsosmusikere historiebøkene for publikum – med hele Norges Tore Strømøy som forteller, skriver Namdalsavisa.

– Det blir som et tv-program

Beskjedent nok kaller de seg Namsos Allstar, kompisgjengen som er hovedaktør under streamingkonserten. Som frontfigurer og/eller bandmedlemmer i en rekke av de fremste eksportørene av trøndersk musikk, skal de lose publikum gjennom et utvalg låter som alle er en del av landsdelens rockehistorie denne kvelden. Hele showet blir altså tilgjengelig live på våre nettsider lørdag kveld.

Forrige gang noe liknende ble gjort, fikk sendinga over 10.000 visninger – og hadde et snitt på om lag 900 seere underveis.

– Dette blir ikke bare en konsert. Det blir et livesendt tv-program med intervjuer av alskens slag – med gjester og samtaler med artister som vanligvis er ute på veien, og som i likhet med resten av samfunnet savner å treffes på større arrangement, forteller Eskil Brøndbo.

Som trommis i D.D.E. kjenner også han på savnet.

– Det føles fornuftig å gjøre noe i lag igjen, selv med de begrensningene som er på grunn av korona, mener han.

Stjernelag i storform

Med medlemmer fra både Sambandet, D.D.E., Terje Tyslands band, Grannes, Nullskattesnylterne og Thomas Brøndbo kan Namsos Allstar trygt kalles et stjernelag fra rockebyen. I tillegg har kompisgjengen fått med seg en annen trøndersk storhet som programleder.

Tore Strømøy har i en årrekke sporet opp folk over hele kloden, men denne lørdagen skal han lete etter svar helt andre steder. Foruten å lose publikum trygt gjennom kvelden, skal den folkekjære programlederen nemlig intervjue flere gjester underveis.

Hvilke gjester det er snakk om, er foreløpig en liten hemmelighet, men Brøndbo kan avsløre at det er snakk om artister av nasjonalt format.

Konserten strømmes live fra NTE Arena i Namsos lørdag 31. oktober fra klokka 20.00 – og formidles av Namdalsavisa. Som abonnent på Retten.no får du eksklusiv tilgang gjennom våre nettsider!

Kommentarer til denne saken