– Det er mye å jobbe med.

Trener Amund Røe konstaterte greit det alle så denne lørdagen på Tolga. Et hjemmelag som kom bakpå fra start, og etter hvert ble det bare et spørsmål om hvor stort nederlaget skulle bli. Et par billige mål i rene overtallssituasjoner gjorde resultatet unødvendig stygt for vertene, og om ikke 0–7 speiler hele sannheten var det rett og slett stor forskjell på lagene.

– Vi var klar over at dette er et av de beste lagene i avdelingen, men vi gjør det unødig enkelt for de i store deler av kampen, sier Røe til Retten.

Dårlig kommunikasjon

Flere av gjestenes mål kom etter balltap på midten, og som en følge av det fikk Nationalkameratene komme i overtall mot et ryggende Tolga/Vingelen-forsvar. Da gikk det som det måtte, og gjestenes kvikke spisser fikk ved noen anledninger bare spasere ballen inn i målet.

Krefter på topp

Sveinar Aasgård er flyttet opp som spiss, og bidrar med mye duellkraft, men det ble tynt rundt han, da hjemmelaget aldri klarte å flytte opp de nødvendige spillerne for å skape sjanser etter Aasgårds utrettelige duellspill.

Frisk venstrekant

Tolga/Vingelens venstrekant Kamona Olenga Kilumubu startet kampen friskt, og kom til lagets eneste reelle sjanse i 1. omgang, men heller ikke han lyktes.

Restarte

Nå må trener Røe og hans gutter rett og slett bare restarte sesongen i neste kamp mot Kvik 2, og håpe på at tradisjonene står laget bi også denne sesongen. Det er på høsten poengene kommer på Sætersgård.