800 kilo er målet for Erik Røen i European Cup

KJEMPEKLAR: Nå reiser denne kraftkaren til Spania igjen. Jeg er kjempeklar, sier Erik Røen på sin veg til målet om  å bli Verdensmester i utstyrsfri styrkeløft. Foto: Ole Annar Krogh

KJEMPEKLAR: Nå reiser denne kraftkaren til Spania igjen. Jeg er kjempeklar, sier Erik Røen på sin veg til målet om å bli Verdensmester i utstyrsfri styrkeløft. Foto: Ole Annar Krogh

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

- European Cup blir veldig stort for meg. Formen er god og jeg håper jeg klarer noen gode resultat, sier Erik Røen i Hessdalen.

I løpet av helga skal 19-åringen oppleve noe helt nytt. Han er uttatt til European Cup av Norges Styrkeløftforbund.

– Dette overgår alle tidligere konkurranser i livet mitt, sier friskusen.

– Målet mitt er å sette ny personlig rekord med 800 kilo fordelt på benkpress, markløft og knebøy i utstyrsfritt klasse. Det ser ut til at jeg ikke blir heldig med været for det er meldt pøsregn. Uansett så håper og tror jeg at det blir en bra og inspirerende tur for meg og min pappa, Hans Erik Folkestad. Vi reiser fredag og nå har jeg hvilt i to uker og er kjempeklar, sier Røen.

– Hvilken plan har du lagt opp?

– Jeg har kjempelyst til å få det til. Og løfte teknisk riktig og få alle mine tre løft godkjent av dommerne. Og passere 800 kilo totalt, ja da har jeg fått verdens beste julegave. Det er målet mitt.

– Hva betyr dette stevnet for deg?

– Dette er det aller største stevnet mitt hittil, og derfor er jeg skikkelig gira på å gjøre en god figur. Jeg håper på pallplass og hvilket trinn det blir er råspennende og vente på. Formen er kjempegod og jeg er frisk å klar som bare det, sier unggutten.

For dem som vil følge med kan man klikke seg inn på Erik Røen på Facebook eller her http://goodlift.info/live.php

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken