Erik Røen ble tv-kjendis fredag kveld

12 minutter igjen til sending på NRK og Norge Rundt på storskjerm hos Visit Hessdalen sin pub. – For tre år siden sa jeg at der skal jeg komme. Og nå skjer det. Nå gleder jeg meg voldsomt, sier den 19- år gamle friskusen.

12 minutter igjen til sending på NRK og Norge Rundt på storskjerm hos Visit Hessdalen sin pub. – For tre år siden sa jeg at der skal jeg komme. Og nå skjer det. Nå gleder jeg meg voldsomt, sier den 19- år gamle friskusen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Etter at den målbevisste og råsterke unggutten på bare 19 år, som bor i Hessdalen, nylig tok NM-gullmedalje i Fredrikstad 1. mai, var kvelden kommet for å oppleve seg sjøl på riks-tv for aller første gang.

- Er du nervøs nå, like før du får se og høre deg sjøl på NRK?

- Ja, klart det, jeg håper de som ser på blir glad over det de ser. Kanskje inspirerer jeg andre unge til og starte med styrkeløft utstyrsfritt. Det hadde vært kult, sier Erik.

1. mai  ble han totalt NM-stevnets tredje beste utøver under det aller første styrkeløft NM utstyrsfritt i Norge. Der klarte han og ta EM-kravet og nå er hans neste mål og klare VM-kravet. Og i en alder av bare 19 år. Han fikk pokal og med åtte nye norske rekorder underveis i NM i Fredrikstad, med til slutt fire stående norske rekorder. Og nye personlige rekorder med hele 290 kg i markløft, helt imponerende. Fredag kveld var det duket for hans første sending i Norges mest sett tv-program, Norge Rundt fredag kveld. Og med Erik Røen i kveldens mest spennende innslag av de alle vi fikk servert på storskjermen på Puben i Hessdalen.  I følge NRK er det i snitt 1.millioner som ser dette programmet hver fredag.

- Dette var stort, og Nils Kåre Nesvold som filmet meg har gjort en kjempejobb.  At vi brukte en hel dag på å få tre minutter og vel 40 sekunder sending på rikskanalen i Norge Rundt var veldig stort for meg. For tre år siden sa jeg at målet mitt var og komme på NRK. Nå har jeg klart det. Håper de som så på fikk en opplevelse de også, sier den svært så snille og sympatiske hardhausen.        

Nå starter han opp med sitt neste mål som egentlig var hovedmålet. Å gå opp på Galdhøpiggen med om lag 80 kilo på ryggen med ei stålstang og vekter på hver side. At Erik også klarer dette bør ingen av våre lesere tvile på.

-  Jeg må ha med meg litt mat og drikke og da vet jeg at jeg skal klare det. Nå gleder jeg meg enormt til turen. Jo tøffere, jo bedre, kanskje blir det uvær også. Jeg gjør dette for å fortelle meg sjøl at dette klarte jeg, sier råtassen som nå veier 135 kilo råsterk muskelmasse etter systematisk trening i en iskald bilgarasje i UFO-bygda Hessdalen i Holtålen kommune.

Dramatikk i NM-starten for Erik Røen

Erik Røen på Norge Rundt

Råsterke Erik Røen vant fredag kveld gull i Nordisk Mesterskap i styrkeløft 

Tatt ut til nordisk i Sverige 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken