Henrik reiser til junior-VM som femterangert i sin klasse

Her løfter Henrik Jensvold seg til Junior-VM under NM i Stjørdal.

Her løfter Henrik Jensvold seg til Junior-VM under NM i Stjørdal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rørosgutten Henrik Jensvold er en av Norges representanter under VM i styrkeløft for ungdom og junior i Orlando.

DEL

Mesterskapet arrangeres i perioden fra 27. august til 3. september, og samler hele verdenseliten i styrkeløft i juniorklassen.

– Jeg reiser fra Røros til Oslo på tirsdag og fortsetter fra Oslo til Orlando på onsdag, forteller Jensvold til Arbeidets Rett på mandag.

– Blir gøy

Jensvold kvalifiserte seg til junior-VM da han løftet til sammen 885 kg under NM i styrkeløft i Stjørdal tidligere i sommer.

– 885 kilo var VM-kravet her i Norge, det kan være annerledes i andre land, sier han og gleder seg til konkurransen i USA.

– Det blir gøy å få prøve seg på absolutt beste nivå i verden. Målet må være å forbedre de resultatene jeg har fra tidligere og å gjøre det så godt som mulig. Jeg er femterangert i min klasse akkurat nå, men det er langt opp til pallen så jeg har små forhåpninger om å klatre opp dit.

Sterke karer

De 885 kiloene som Jensvold løftet, og som tok ham til junior-VM var fordelt på 350 kilo i knebøy, det var ny personlig rekord med ti kilo, 247,5 kilo i benkpress, som også var personlig rekord, og til slutt 287,5 kilo i markløft. Noen helt elleville tall.

Kikker vi på dem som er rangert som best i -120-kilosklassen der Jensvold konkurrerer, så finner vi tyskeren Kevin Jaeger øverst med totalt 1060 kilo (400 kg – knebøy, 355 kg – benkpress og 305 kg – markløft), amerikanske Enrique Lugo er rangert som nest best med totalt 960 kilo, Oleksandr Tytarenko fra Ukraina er tredje rangert med 935 kilo mans norske Julian Sagøy også er rangert foran Jensvold med 900 kilo.

Harde dager

Hva ser du på som din sterkeste deløvelse?

– De siste årene har det vært knebøy som har vært best. Jeg føler jeg er i god form nå og har trent bra, så jeg mener det skal være mulig å forbedre seg i alle de tre øvelsene under mesterskapet.

Til daglig jobber Jensvold som sveiser, men får tid til fem treningsøkter i uka.

– Det går stort sett i stål. De fem øktene varer mellom to og tre timer så det kreves mye for å komme seg opp på dette nivået jeg er på nå, sier han.

Jensvold er også på det norske landslaget i styrkeløft.

Henrik løftet seg til junior-VM 

Opp på senior

– Hva kommer etter VM for din del?

– Da er det junior NM, det blir mitt siste mesterskap på juniornivå før jeg tar steget opp blant seniorene. Så får vi se hvor mye satsing det blir der. Det er mulig det blir litt roligere i en periode, men jeg har ikke bestemt noe enda. Trening blir det helt sikkert men hvor jeg legger satsingsnivået er mer uavklart.

Men før det er det altså Junior-VM i Orlando som gjelder.

– Det er mange deltakere og også mange klasser i både ungdom og junior. Mesterskapet er bygd opp slik at det er de tyngste klassene som skal konkurrere til slutt, og jeg satser på at arrangøren setter opp en livestream for dem som vil følge med, avslutter Jensvold.

Jensvold starter sin konkurranse lørdag 2. september klokka 16.00 norsk tid ifølge hjemmesiden til Norges Styrkeløftforbund. Her finner dere også link til stream fra mesterskapet.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken