Suksess for loppis i Vingelen: Nådde målet – og vel så det

KOMITEEN: Deler av «hovedkomiteen». Bak f.v.: Ronny Syben, Turid Vingill, Vigdis Aspelund, Ingrid Vingelsgaard, Beate Bendos. Foran: Grete Storhaug, Hege Hovd.

KOMITEEN: Deler av «hovedkomiteen». Bak f.v.: Ronny Syben, Turid Vingill, Vigdis Aspelund, Ingrid Vingelsgaard, Beate Bendos. Foran: Grete Storhaug, Hege Hovd. Foto:

DEL

Det store loppemarkedet i Vingelen under Olsok i Tolga resulterte i kjærkomne penger i kassa til Bunåva, bygdas samlingspunkt.

– Vi hadde satt oss et mål om å få inn 50.000 kroner, og endte på rundt 54.000, forteller Ingrid Vingelsgaard.

Vanligvis holder vingelsingene Bunåva-loppemarkedet i Bunåva, men i år slo de litt på stortromma og brukte samfunnshuset Fjellheim, der hele salen var fylt av lopper mandag 20. juli.

– Det sto 100 personer og ventet da vi skulle åpne, og de ble sluppet inn i puljer på ti og ti, forklarer Vingelsgaard. Arrangørene hadde lagt vekt på smitteverntiltak.

Også tirsdagen var det bra med folk, da var det nemlig Vingelsdagen under Olsok i Tolga. Vingelsgaard sier de regner med at rundt 500 mennesker besøkte loppemarkedet de tre dagene det var åpent. Onsdag kunne de gjøre opp regnskap.

– Vi har også vært veldig fornøyd med responsen fra bygdefolket når det gjelder tingene vi fikk inn, kommenterer Vingelsgaard.

Tradisjonen med loppemarked har de lyst til å føre videre.

– Miljøaspektet er viktig; det å forsøke å tenke gjenbruk, sier Ingrid Vingelsgaard.

Artikkeltags