Byr på inspirasjon

SKAL INSPIRERE: Marit Mjøen Solem fra FIndMySheep er én av foredragsholderne på inspirasjonsseminaret under SUM. Arkivfoto: Guri Jortveit

SKAL INSPIRERE: Marit Mjøen Solem fra FIndMySheep er én av foredragsholderne på inspirasjonsseminaret under SUM. Arkivfoto: Guri Jortveit

Artikkelen er over 3 år gammel

Gründer Marit Mjøen Solem og professor Petter D. Jenssen skal inspirere næringslivet og andre interesserte under SUM-messa.

DEL

Onsdag 25. januar kan publikum høre de to på et inspirasjonsseminar på Nord-Østerdal videregående skole på Tynset.

Marit Mjøen Solem forteller om bedriftseventyret Find My Sheep Hun ble i 2016 kåret til årets unge gründer. Teknologien som i begynnelsen ble brukt til å holde oversikt over sau på beite, utvikles videre i nye retninger. Teknologien er blant annet eksportert til Brasil.

Bedriftsutvikleren fra Kvikne vil snakke om hvordan det er mulig å lykkes internasjonalt gjennom å løse problemer lokalt. Foredraget til Marit Mjøen Solem er kalt «Fra fjellgard til verdensmarkedet».

Petter D. Jenssen er professor i miljøvitenskap ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet). Han vil snakke rundt temaet «Tjen penger og løs miljøproblemer med kretsløpsteknologi».

Han belyser at verden trenger gode miljøløsninger og at dagens kunder ønsker å være en del av løsningen – ikke en del av problemet.

Arrangørene sier at Jenssen vil komme med gode ideer til framtidig næringsvirksomhet i Fjellregionen.

– På dette inspirasjonsseminaret bør det være ideer og tips, og ikke minst motivasjon å hente for mange, mener regionkoordinator Aina Winsvold.

Seminaret går på dagtid, i Tronsalen på videregående.

Artikkeltags