Gå til sidens hovedinnhold

SV-Karin utfordrer Sp og Ap om bredbånd

- Etter koronaen har vel alle forstått at dersom en ikke har god digital tilgang, er en koblet av utviklingen, sier Karin Andersen.

SVs stortingsrepresentant fra Hedmark og Innlandet, Karin Andersen, har fått med seg forrige ukes gladsaker i Nord-Østerdalen der Hedmark fylkeskraft AS tildelte over 10 millioner kroner til utbygging av mobilnettet i kommunene i Nord-Østerdalen.

Det er regionrådet som står bak en samlet søknad, og midlene går til utbygging av mobilmaster i mobilmaster i Grimsbu, Rendalen, Tylldalen, Øversjødalen, Engerdal vest for Femunden, to stykker i Dalsbygda og to ved Savalen.

Resultatet skal være god mobildekning for tale og mobilt bredbånd, for private husstander, fritidsboliger og beiteområder. Dette er viktig i beredskapsøyemed, for at hyttefolk kan ha hjemmekontor på hytta og for elektroniske overvåkning og gjeting i beiteområder.

Andersen påpeker at det nå bevilges statlige midler til fylkeskommunene for å sikre ytterligere nett-tilgang for folk uansett hvor de bor.

- Stortinget har akkurat behandlet kommuneøkonomien for 2022 og der foreslår SV nettopp dette, men verken Sp eller Ap gjør det sammen. Jeg vil utfordre dem på dette, sier Karin Andersen til Arbeidets Rett.

Hun argumenterer med at dette må til for å hindre at bygdene ikke kobles fra utviklingen.

- Ambisjonen er at alle, men minimum 95 prosent av norske husholdninger, bedrifter og offentlige kontorer, skal ha tilgang til bredbånd med hastigheter på minimum 1 Gbit/s i løpet av 2025. Resten av landet skal som minimum ha tilgang til bredbånd med 100 Mbit/s i løpet av 2025, opplyser Andersen.

Kommentarer til denne saken