Svakt fra KrF om veterinærvakter 

Erlend Kvittum Nytrøen vil ha lokalpolitikerne i Nord-Østerdal med på Senterpartiets krav om at tilskuddsordningen for veterinærvakter ikke må røres. Her er han ved en tidligere anledning i Regionrådet, som Ungdomsrådets mann.

Erlend Kvittum Nytrøen vil ha lokalpolitikerne i Nord-Østerdal med på Senterpartiets krav om at tilskuddsordningen for veterinærvakter ikke må røres. Her er han ved en tidligere anledning i Regionrådet, som Ungdomsrådets mann. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MENINGER KrF-lagene i Nord-Østerdalen var torsdag 8. august ute på retten.no med et åpent brev til kommunalministeren. Det er flott at de lokale KrF-lagene vil prøve å forhindre et stort feilgrep av deres egen regjering, men kravet Lorentzen, Langen og Engåvoll stiller er alt for svakt. I brevet skriver de at de håper regjeringen «legger landbrukskriteriet og ikke antall innbyggere til grunn». For Nord-Østerdal vil en fordeling basert på landbrukskriteriet også slå urettferdig ut.

For hvorfor skal store kornkommuner på det sentrale Østland med korte avstander få mye mer i tilskudd enn kommunene i Nord-Østerdal? Sist jeg sjekket trengte ikke en hveteåker tilsyn fra veterinær, verken på dagtid eller kveldstid.

Senterpartiet er opptatt av at vi skal kunne drive landbruk og ha levende bygder i hele Norge. Da må lokale politikere i Nord-Østerdal stå samlet i protesten mot den stadig økende sentraliseringen av folk, tjenester, midler og makt regjeringen gjennomfører.

Tilskuddsordningen til veterinærvakter har vært en god ordning som både veterinærene, kommunene og bøndene er fornøyde med. Jeg oppfordrer derfor KrF i Nord-Østerdal, og alle andre lokale partier, til å stå sammen med Senterpartiet i vårt krav. Ikke rør tilskuddsordningen for veterinærvakter!


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken