Per Inge Sagmoen: – Vil du være med på å utvikle et sykkelritt?

Ser til ungdommen: Per Inge Sagmoen i TransØsterdalen håper å finne en ungdom som kan hjelpe til å videreutvikle Tynserittet..

Ser til ungdommen: Per Inge Sagmoen i TransØsterdalen håper å finne en ungdom som kan hjelpe til å videreutvikle Tynserittet.. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tynsetrittet ser til ungdommen for nye ideer.

DEL

Sykkelrittet for barn og ungdom mellom 12 og 16 år så dagens lys i 2018 og arrangeres i forbindelse med TransØsterdalen. Foran årets utgave søker Tynset IF og primus motor for TransØsterdalen Per Inge Sagmoen etter en ung og fremadstormende leder og utvikler av rittet.

– Vi har fått penger av Hedmark fylkeskommune for å utvikle dette rittet videre, og ser for oss at noen av disse pengene kan gå til en ung person som vil være med og videreutvikle rittet, sier Sagmoen.

Det er få sykkelritt for barn og ungdom i denne alderen i landet og Sagmoen forteller at de har fått positive tilbakemeldinger på rittet som er arrangert en gang.

– Norges Cykleforbund sier at de setter stor pris på arrangementet og at de håper vi klarer å utvikle det videre, rett og slett fordi det er få slike tilbud til unge syklister, sier han.

Med blant annet en idrettslinje ved Nord-Østerdal Videregående skole tror Sagmoen at det bør være muligheter for å finne aktuelle kandidater i regionen.

– Person vi ser etter kan være for eksempel en som har gått idrettslinja og i dag ser etter en mulighet til å ta utdanningen videre inn i jobb. Dette kan være en fin mulighet som for eksempel ekstrajobb ved siden av studier eller fast jobb. Prosjektet vil også være en god treningsarena for ungdom med lederambisjoner, mener han.

I fjor stilte 19 unge syklister til start under Tynsetrittet.

– Det var det første året og kanskje litt dårlig markedsført men vi tror at dette kan bli et veldig bra ritt, og håper vi kan få med ungdommen på å videreutvikle det. Om det er noen som synes dette høres spennende ut så er det bare å ta kontakt, avslutter Sagmoen.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags