En alvdøl og en tynseting

VINNERE: F.v. Berit Gjelten, CK Victoria og Lene Tuveng, Savalen SK var uslåelige i h.h.v. 54 og 27 kilometeren i det første An-Magrittet på Røros lørdag.

VINNERE: F.v. Berit Gjelten, CK Victoria og Lene Tuveng, Savalen SK var uslåelige i h.h.v. 54 og 27 kilometeren i det første An-Magrittet på Røros lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

1-1 til Alvdal og Tynset, når det aller første An-Magrittet nå er historie.

DEL

Berit Gjelten ble best i klassen av de som syklet det lange An-Magrittet på 54 kilometer. Gjelten slo andremann med over et kvarter og syklet på 1:57:20. Nummer to ble Jeanette Håvimb fra Oppdal, mens tredjeplassen gikk til Trine Nyrud fra Røros som var nesten 19 minutter bak.

Det korteste rittet på 27 kilometer ble vunnet av Lene Tuveng, som sykler for Savalen sykkelklubb, med tiden 1:06:32. Hun var 01.19 foran toer Lisbeth Pedersen fra Trondheim.

- At Berit Gjelten som er i toppsjiktet innen terrengsykling valgte å stille til start hos oss er vi veldig glade for, sier en svært så engasjert Robert Holm. Han er en av karene i arrangørgjengen «Opp av Sofaen».

- Men vi burde hatt 200 på start i dag, tilføyer han.

Store muligheter

- Det vi får tilbakemeldinger på er at vi har en helt perfekt sykkelløype. Den tåler regn og har akkurat de utfordringene som et slikt sykkelløp må ha. Vi trenger alle gode innspill, sier Holm, som også var en tydelig og klar speaker.

Tynsetinger og alvdøler

Vi kjenner Aukrust sine mange stridshistorier mellom alvdøler og tynsetinger. Og lørdag tronet tynsetingen Lene Tuveng og alvdølen Berit Gjelten på topp i sine to forskjellige distanser.

Dermed ble det 1 -1. At rektor ved Røros videregående skolen, Hilde Knutsen, har fart på pedalene vet mange og hun vant klassen 50-59 år i An-Magrittet 54 kilometer på tida 2:14:13. Hun slo nestemann med drøyt 10 minutter.

Seier i det korte løpet i denne klassen gikk til en annen rørosing Hilde Flatås Dahlen. Hun syklet på tida 1:15:47, fire og et halvt minutt foran nestemann.

93 kom til start

Med ny arrangør av Jenterittet, som dette rittet het tidligere, spår vi at flere vil stille til start neste år. Fordi arrangøren i år fikk bare godord og positive tilbakemeldinger.

At den siste motbakken opp langs Hyttelva kanskje var i hardeste laget for deltakerne er noe arrangøren kan vurdere. Når hovedbasen for en langweekend er Røros Hotell, der badelandet og overnatting venter etter målgang, ville kanskje det fristet mere som målgang.

- Dette er positive tanker som vi skal ta med oss til neste år, sier Holm.

Flere resultater finner du på: http://live.eqtiming.no

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags