Robert Holm vil ha alle jenter opp av sofaen og ut på sykkelen

OPP AV SOFAEN: Robert Holm, en av fem i selskapet Opp av sofaen, vil ha folket opp og ut. I helga går An-Magrittet av stabelen.

OPP AV SOFAEN: Robert Holm, en av fem i selskapet Opp av sofaen, vil ha folket opp og ut. I helga går An-Magrittet av stabelen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

An-Magritt

DEL

"Tidenes jentefest på Røros". "På god vei mot jenterekord!" "En drøm av et sykkelritt". Slik lyder avistitlene vi finner i arkivet 7-8-9 år tilbake. Da var Jenterittet et særdeles populært sykkelritt for jenter, kvinner og damer i alle aldre, ikke bare fra Røros og regionen, men også utenfra.

I en sak står det at de tar sikte på 1000 til start året etter. Men, det var den gang da. Rittet fikk konkurranse med en rekke andre aktiviteter og sykkelritt, og deltakelsen sank. 

Nå er det over og ut for Jenterittet.

Det synes firkløveret bak selskapet "Opp av sofaen" er for gæli, og derfor innbyr de til sykkelritt igjen lørdag 17.juni, med det nye navnet An-Magrittet.

Du kan sjøl velge om du sykler en eller to runder. Traseen er på 27 kilometer. Den kan sykles en runde, eller to ganger totalt 54 kilometer. Hovedsakelig består løypa av kjerrevei og meget lett sti.

Påmelding foregår på EQ-timing eller på rittkontoret som blir på Intersport Røros. Der er det åpent for påmelding både fredag kveld og fram mot start lørdag.

- Først ble vi skuffet da det ikke ble noe av Jenterittet i fjor. Da vi så pressemeldingen om at Røros IL la ned Jenterittet, startet vi umiddelbart jobben med å få på plass et nytt arrangement, fortalte Jan Roger Wold fra Opp av Sofaen, da de åpnet for påmelding på etterjulsvinteren i år. 

Klart for An-Magrittet.

Nå er Robert Holm ute med en ekstra påminning til alle om å komme seg opp av sofaen.

Robert Holm på vei opp av sofaen.

Robert Holm på vei opp av sofaen. Foto:

Opp av Sofaen er et aksjeselskap stiftet av fem sykkelglade og indrettsinteresserte karer, Wold, Robert Holm, Nils Henning Øgland, Roar Aksdal og Per Jarle Wahl. Fra før står Ryrunden og Rørosrittet på selskapets meny.

- Hvorfor?

- For å skape liv og røre på Røros. Fordi vi vil ha folk opp av sofaen. Vi vil hjelpe til med å bedre folkehelsa.

Det var et knippe kvinner fra reiselivet på Røros som sto bak de første årene med Jenterittet.

- All honnør til dem! Drømmen vår er å komme tilbake til toppårene slik de var da de startet.

- Sykkeritt og løp er det vi har kompetanse på å arrangere. Vi er også helt sikre på at det er marked for et slikt ritt her i regionen. Det så vi ved Jenterittet.

Arrangørene poengterer at dette skal være et ritt for absolutt alle jenter.

- Man trenger ikke ny sykkel for å delta her, definitivt ikke. Det skal være et lavterksel-tilbud hvor man kan benytte sykkelen med handlekurv. Når vi sier at vi skal tilbake til slik Jenterittet var så mener vi med det at vi ønsker at dette skal være en sosial happening og vi skal tilby det jentene vil ha også utenom selve sykkelrittet og gjennom hele helgen. Det være seg handel og underholdning i gaten, hjulebord og et treffpunkt der man kan hygge seg sammen.

I dag åpner påmeldingen til An-Magrittet 

- Vårt mantra er følelsen av mestring for alle deltakere. Vi ser deg, og venter på deg i mål, uansett hvor lang tid du bruker. Vinnerfølelsen er det du selv som skaper. Å gjennomføre er for noen en like stor seier, som det å sykle raskest er en seier for andre, sier Robert Holm.

Det blir ikke Jenteritt i 2016

Nådde deltakerbunn i fjor - nå tar de ny sats 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags