46 reinsdyr drept av toget

Glåmos  20150708.
Minst 46 rein døde da toget på Rørosbanen i Glåmos-området kjørte inn i flokken.
Foto: Elin Viken / NTB scanpix

Glåmos 20150708. Minst 46 rein døde da toget på Rørosbanen i Glåmos-området kjørte inn i flokken. Foto: Elin Viken / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En tamreinflokk ble påkjørt av toget på Harborg lørdag kveld.

DEL
Klokka 22.10 lørdag kveld meldte politiet i Sør-Trøndelag at 46 dyr er bekreftet døde etter at de er påkjørt av toget på Glåmos, nord for Røros.

- Det var lokføreren selv som varslet politiet om dyretragedien. Det er usikkert hvor mange av dyrene som døde i påkjørselen, men omfanget er uansett stort, uttalte operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt, da hendelsen var meldt litt over klokka 21 lørdag kveld.

Representanter for eierne er på stedet sammen med folk fra Jernbaneverket.

Ulykken skjedde rett ved sperregjerdet som går langs jernbanelinja mellom Glåmos i Røros kommune og Vongraven i Holtålen kommune. Dette var ferdigstilit i fjor høst, og satt opp for å hindre at tamrein kommer inn i Forollhogna.

LES OGSÅ: Gjerdet er ferdigstilt

Reinen som beiter i området tilhører i all hovedsak reineiere fra Gåebrien sijte, eller Riast-Hylling reinbeitedistrikt. Det er et reinbeitedistrikt i kommunene Røros, Holtålen, Selbu og Tydal. Sijten dekker et område på 1 929 kvadratkilometer og har 4.500 rein.

Det er ti siidaandeler i sijten.

Det er antagelig flere reineiere som har mistet dyr i påkjørselen ved Harborg.

Reineier Ole Aslak Fjellheim uttalte lørdag kveld til Nea Radios reporter på stedet at dette er av de verste synene en reineier kan møte. Han forklarer videre at reinen har greid å forsere sperregjerdet ved å gå over ferista på Harborg, da ansvarshavende for brøyting og vintervedlikehold av veien har tettet igjen ferista. 

Nytt reingjerde lang jernbanen 

Artikkeltags