I stedet for å stenge dørene og avlyse alt som var planlagt totalt, valgte Storstuggus leder Anne Linn Vingelsgaard Schärer å skape en ny arena.

Med hjelp av noen gode medarbeidere startet de i stedet opp konseptet de kaller «Stuggustream». Ei sending med gjester i studio der det er rom for både prat, musikk og annen kultur, litt om kino og innslag fra noen av de inviterte gjestene. Utover våren 2020 hadde de sendinger hver torsdag på Storstuggus egen You Tube-kanal. Etter sommerferien gikk de i gang med å ha en sending hver måned, og nå tar de det enda et skritt videre.

- En nyskaping som følge av nedstengingen rett og slett. Hvordan kom dere på dette?

– Bakgrunnen var jo at da koronaen kom og alt ble stengt kunne vi ikke lenger ta imot publikum. Vi spurte oss sjøl om hvor kan vi møtes og tilby kulturopplevelser? Mye av oppdraget vårt er jo å gi opplevelser til folk, forklarer Storstuggulederen.

– Da kasta vi oss bare ut i det og begynte med Stuggustream. Det er kort vei fra beslutning til handling, og utover våren kjørte vi livesendinger hver torsdag. Det koster ikke noe for folk å se på, og i tillegg til torsdagssendingene lagde vi sendingen for 17. mai og en egen Røros pride-sending, da det egentlig skulle vært festivalen som ble avlyst.

Etter sommerferien har de kjørt en sending den første torsdagen i hver måned. Da har det handlet mest om hva som skjer på Storstuggu den påfølgende måneden, og nå tar de enda ett skritt videre.

– Vi hadde lyst til å utvikle konseptet, også da verden åpnet litt igjen og tenker at en konsert er så mye mer enn en konsert. Vi ønsker at folk skal få enda mer ut av en kulturopplevelse, blant annet ved å bli enda bedre kjent med folk bak produksjonen, forklarer Anne Linn.

Hun forsikrer om at det er trygt å komme til Storstuggu nå.

– Vi følger alle smittevernregler, og med Stuggustream gjør vi opplevelser tilgjengelig for enda mange flere som av ulike grunner ikke kan komme.

Det kan være ulike årsaker til a folk ikke drar på konsert.

– Det kan være gamle på institusjon, eller det kan være noen med sosial angst. Folk kan være engstelige fordi det kan være koronasmittefare, eller kanskje de rett og slett ikke har råd til alt på grunn av koronaen. Da kan de se på hjemmefra. Nytt nå i høst er at det også blir mulig å være publikum i salen. Hver måned blir det samtaler og kulturelle innslag med forskjellige spennende gjester.

Torsdag kommer Erlend Ropstad som skal ut på soloturné og har lagt starten til Røros.

– Da er han hovedgjesten i Stuggustreamen! Vi tar en prat med ham, og han spiller en låt mens publikum er til stede. Folk kan kjøpe billetter til sendingen, etterpå blir det servering og så følger en konsert. Det kan bli en skikkelig fin helaften for dem som ønsker seg det. Det blir også en slik sending som er åpen for publikum i november og i desember.

I tillegg til direktesendingene har Storstuggu-folket også startet opp egen podkast, Stugguprat. Der deltar aktører og artister som gjester Storstuggu, men kanskje ikke har anledning til å delta på sendingene.

– Det er veldig mange spennende folk innom Storstuggu. Nå kan enda flere møte dem gjennom Stugguprat, inviterer Vingelsgaard Schärer.