«Jungelboken» kommer til Røros

Jungelboken, Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret, 2019.

Jungelboken, Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret, 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

- For Riksteatret er de viktig å by på familieforestillinger som samler publikum på tvers av generasjoner, sier teatersjef Tom Remlov.

- Å gå på teater er som å reise inn i en annen verden. Drømme seg bort i eventyr og magi, leve seg inn i en fremmed virkelighet, velge seg en bestevenn på scenen og bli med inn i historien. Denne høsten er det familiemusikalen "Jungelboken" som skal besøke landet med Riksteatret.

Mowgli er en tøff og uredd gutt, men det lurer farer overalt.Tigeren Shere Khan har fått ferten av menneskeblod og er på jakt. Den sleipe slangen Kaa forsøker å hypnotisere Mowgli med vakker sang. Og hva er det den smågærne apekongen og flokken hans pønsker på? Jammen godt at panteren Bagheera og den bekymringsløse bjørnen Baloo passer på!

- Vi mennesker trenger å være del av en flokk, høre til et sted, bli passet på av noen. Hvis ikke kan det gå skikkelig galt med oss, enten vi er barn eller voksne. Det er det "Jungelboken" handler om, og den det denne historien vi nå skal dele med publikum i Norge, sier Tom Remlov.

Det har vært laget et utall filmer og teateroppsetninger av "Jungelboken", aller mest kjent er den klassiske Disney-versjonen. Når Teater Innlandet og Riksteatret forener krefter om å lage "Jungelboken", har vi valgt oss en norsk musikalversjon skrevet av ringrevene Wayne McKnight og Arne Lindtner Næss, med populære Svein Gundersen som komponist.

Dette er en versjon som flere ganger har vært oppført med stor suksess ved andre teatre, og mange av sangene er blitt kjente slagere. Nå er turen kommet til et publikum over hele landet, i en oppsetning signert show-mannen Arvid Ones. Bli med inn i jungelen og se en sprudlende familiemusikal med humor, fart, spenning og fengende musikk, heter det i invitasjonen til Storstuggu den 13. oktober.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken