Dette stykket har alt - gjenferd og julestemning inkludert!

JULETRADISJON: Fra venstre med ansvar for scenografi står Linn Aunmo og Lava Stjern Schjølberg. I midten hovedrolleinnehaver Peder Angel Lundquist Langen, skuespiller David Riddervold, og trommeslager i kompet, William Wessel Dahl. Foto: Guri Jortveit

JULETRADISJON: Fra venstre med ansvar for scenografi står Linn Aunmo og Lava Stjern Schjølberg. I midten hovedrolleinnehaver Peder Angel Lundquist Langen, skuespiller David Riddervold, og trommeslager i kompet, William Wessel Dahl. Foto: Guri Jortveit

Artikkelen er over 2 år gammel

For mange blir det ingen jul uten "En julefortelling". Torsdag har du sjansen til å se stykket i Storstuggu på Røros.

DEL

Der byr 8.trinn ved Røros skole på Storstuggus billigste og beste forestilling i hele førjulstida, ifølge elevene sjøl.

- Denne fortellingen har jo alt! Og budskapet er jo at vi skal tenke på andre enn bare oss sjøl i jula.

Det sier femkløveret som er ute og reklamerer på forhånd.

Peder Angel Lundquist Langen har hovedrollen som den gjerrige og bitre, gamle mannen, Ebenezer Scrooge. David Riddervold spiller den nervøse med hjelperen, Bob Cratchit. Stykket de byr på har både sang og musikk og William Wessel Dahl er trommis i bandet, som ellers består stort sett av elever fra skolen under ledelse av lærer Håvard Dahl.

Mange trår til både på og bak scenen for at alle detaljer kommer på plass, og Linn Aunmo og Lava Stjern Schølberg er med i gruppa med ansvar for scenografi.

"En julefortelling", eller "A Christmas Carol" som den heter på originalspråket, er en roman skrevet av Charles Dickens i 1843. Handlingen foregår i London i Victoriatiden. Den rike Scrooge, som senere skal ha gitt inspirasjon til Disney-figuren onkel Skrue, misliker både julen og sløsing av penger. I fortellingen blir han hjemsøkt av ånder som prøver å få ham til å endre syn, både på folk, penger og selve jula.

- Torsdag 21. klokka halv seks inviterer vi alle som har lyst til å se forestillingen. Den varer en times tid og spilles i Storstuggu.

- Hva kan dere friste publikum med?

- Handlingen har litt av alt! Det er litt skummelt, litt artig, litt trivelig og faktisk litt trist. Og det finnes også litt romantikk, smiler skuespillerne Riddervold og Langen.

Det er fast tradisjon at 8.trinn framfører denne forestillinge før jul, og derfor er elevene godt kjent med stykket på forhånd.

- Vi har jo sett det hver desember sia vi gikk i 5.klasse, så vi kan handlingen og noen av replikkene, kommenterer David Riddervold.

De forteller at de har brukt mye tid de 2-3 siste ukene på å øve, under ledelse av Unni Ryen og Håvard Dahl. Alle som en har en eller annen oppgave i forbindelse med forestillingen.

- Og alle er med og synger på fellesnumrene. Det er viktig og sammensveisende å gjøre dette sammen, sier Riddervold, og får følge av de andre:

- Det er artut! Det gjør at vi blir bedre kjent. Vi tør vise fram det vi kan. Det er ganske mye tekst og mye å lære, men det skal gå fint.

Det er en forteller som binder sammen historien. Bandet består av tre feler, en på trompet, tangenter, gitar og bass, samt to som spiller trommer. I tillegg til kompet er det også et kor som medvirker.
Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags