Men friidretten var ikke død

62 barn mellom 6 og 12 år deltok på friidrettsskole på Telneset, og fredag ble Telneslekene med uhøytidelige konkurranser arrangert.

62 barn mellom 6 og 12 år deltok på friidrettsskole på Telneset, og fredag ble Telneslekene med uhøytidelige konkurranser arrangert. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I tre dager har idrettslaget GÅ – PÅ arrangert friidrettskole for jenter og gutter mellom 6 og 12 år på Telneset stadion.

DEL

Sammen med frivillige har ildsjelen Ingrid Falkum Gardseth undervist barn i friidrettens mange øvelser i løp, hopp og kast. Sist fredag ble det i strålende vær arrangert konkurranser i flere av øvelsene. 62 jenter og gutter fikk prøve seg i konkurranse, først og fremst med seg selv. Vi så ikke etter en framtidig Warholm eller Ingebrigtsen, i stedet fikk vi se glade og spretne jenter og gutter i aktivitet på den trivelige og velholdte gressbanen i skogholtet ved Øyan barnehage.

Her er ingen løpebaner eller kastringer, ei lengdegrop med en satsplanke er det eneste som minner om en friidrettsbane.

Vi så jenter og gutter som hoppet høyde på egenvalgt høyde. Mange hadde lært seg å svinge seg over med ryggen mot lista, slik det gjøres av de som stiler mot de store høyder. Her ble det kastet med kule, ball og spyd, og mange hadde fått godt tak på øvelsene.

Til slutt ble det arrangert en stafett der alle deltok. Alle hadde startnummer fra 1950- tallet, og uten reklame. Her var det ingen resultatlister som viste hvem som ble først eller sist, men alle mottok en flott deltakermedalje, sammen med en ispinne.

Et ekte breddearrangement som alle kunne reise fornøyde hjem fra.

Friidretten lever, men den trenger ildsjeler.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken