Gå til sidens hovedinnhold

Tenker du på deg sjøl som østerdøl? Tron Talks vil ha svar fra deg!

Ja eller nei? Det er spørsmålet årets filosofifestival TronTalks vil stille folk. Svar på skjemaet i denne saken!

TronTalks ble arrangert for første gang i 2020 i Alvdal, og er en arena der musikk, filosofi og kunst møtes, en festival med mye energi og store ambisjoner om å bli lagt merke til utover regionen. Årets festival har tittelen "Høre til", og handler om folks tilknytning og forhold til bygda si og Nord-Østerdalen.

- En samtidsfestival i Alvdal er en radikal idé, men like fullt ikke naturstridig. Som stasjonsby helt nord i Østerdalen har Alvdal til alle tider hatt en fot i nye impulser og den andre foten i det tradisjonelle og jordnære. Folket her er åpne og nysgjerrige, skriver de på sin nettside.

På festivalen møtes journalister, filosofer, psykologer, samfunnsdebattanter, forfattere, kunstnere, politikere eller forskere i samtaler, i tillegg til musikkopplevelser og naturopplevelser.

Initiativtaker

Glenn Erik Haugland er initiativtaker til TronTalks. Han har vært mangeårig leder for Norsk Komponistforening, lagt ned et stort arbeid for barn og ungdom, og i tillegg kombinert et heftig politisk engasjementet med et høyt produktivitetsnivå.

– Dette er en festival som fyller et behov for å komme sammen og tenke høyt, sa han til Arbeidets Rett 4. desember i 2019.

Svar på spørsmål

Tron Talks har satt sammen et spørreskjema med spørsmål knyttet til bygda di, og hva som er viktig for deg. Her inviterer de deg til å legge igjen dine svar - ta oppfordringen og bli med!

Kommentarer til denne saken