The Petter way to a better way

Av
DEL

MeningerJeg har notert meg Guri Heggem fra Røros SP som har skjønt at uten bompenger vil det ikke skje noe som helst med fylkesvei 30. Alle lokalpolitikere i Røros, Holtålen og Midtre Gauldal har skjønt det samme - senest ble dette entydig understreket av fylkesordføreren tidligere i vinter.

Jeg vet med sikkerhet at ingen kommunestyrerepresentanter fra de berørte kommunene er FOR bompenger. Allikevel vil høyst sannsynlig alle måtte stemme FOR bompengefinansiering for å få saken ut av dødvannet. Dette betyr ikke at vi som lokalpolitikere har spilt fallitt. Det er makta som rår. Det har vi fått beskjed om.

At Petter Bakås lanserer en annen metode for å finansiere ny/forbedret fylkesvei 30 blir som et slag i løse lufta. Å aksjonere og protestere vil bli en kamp som vil vare i flere 10-år uten resultat. Det er ikke lengre slik at det bare er å sette sammen delegasjoner for å reise inn til fylkesting og storting for å be om milde gaver. Uten egenandeler fra brukerne av veien vil det ikke skje noe.

Guri Heggem skal ikke be om unnskyldning for sitt utspill - hun fortjener tvertimot ros for å opplyse folk i dalføret om hva som skal til. Skrifta på veggen forteller oss om et JA eller NEI til ny og forbedret Fylkesvei 30. Som lokalpolitikere må vi velge ett av de 2 alternativene. Så enkelt er det.


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags